Zaterdag, 21 december, 2019

Geschreven door: Schürmann-Mock, Iris
Engelke, Mareike
Artikel door: Alem, Katelijne van

Als de zon ondergaat en de hamster haar hol verlaat

“Spring omhoog, doe eens gek!”

De auteur

[Recensie] Iris Schürmann-Mock woont in Bornheim en schrijft verhalende non-fictieboeken voor volwassenen. Ze schrijft ook rijmende kinderverhalen en gedichten voor volwassenen en kinderen. Ze geeft ook lezingen met en zonder muziek, workshops en literaire wandelingen.

De illustrator

Mareike Engelke is illustrator en afgestudeerd ontwerper. Ze maakt illustraties, boeken, handschriften, intuïtieve kunstwerken en kleine producten in haar eigen studio. Mareike is geboren aan de Neder-Rijn en is een groot deel van haar jeugd actief geweest in het familietuincentrum.

Technisch Weekblad

Verhaal

De vogels slapen hoog in de bomen.
Zelfs mama ligt al lekker te dromen.
De insecten kruipen onder een steen.
Iedereen slaapt- of toch niet iedereen?

Als grote en kleine mensen slapen, worden veel dieren pas echt wakker. Ze gaan op zoek naar eten, dansen in de tuin als stipjes licht of zingen de sterren van de hemel. Dieren die er ’s avonds en ’s nachts op uittrekken vind je ook dicht bij huis, zoals de hamster, de egel, de das, de nachtvlinder, de vleermuis, de vuursalamander, de uil en de nachtegaal.

Ga mee op ontdekkingstocht!

Nachtdieren

Ben jij weleens in de nacht op avontuur gegaan? Wat zie je dan allemaal? Misschien zie je ook wel dieren rondkruipen? Leuk om dit eens samen te gaan bekijken!

Een leuk en leerzaam boek!

Rijmpjes

In dit boek staan allerlei fijne rijmpjes over nachtdieren. Welk dier is jouw favoriet? Zoals in het boek, kun je zelf ook rijmpjes maken. Over een nachtdier, of andere dieren. Leuk om te onderzoeken wat een dier ’s nachts en overdag doet. Dit kun je samen gaan onderzoeken en verwerken in rijmpjes.

Vormgeving

Het boek staat geheel in het teken van de nacht. De kleuren zijn donker, wat een mooie sfeer geeft. De dieren zelf zijn mooi kleurrijk getekend, waardoor ze helder de pagina’s afspatten. Omdat iedere dubbele pagina over een dier gaat, is het boek geschikt om in delen te lezen. Ook een perfect boek om nachtdieren in op te kunnen zoeken en vanuit dit boek verder te verdiepen in het nachtdier.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles