Zaterdag, 19 december, 2020

Geschreven door: Lövestam, Sarah
Artikel door: Zuijderduijn, Joost

Als vuur

Zomers liefdesverhaal in Zweden

[Recensie] Als vuur is een zomers verhaal waar je niet al te veel bij na hoeft te denken, het is een verhaal waar je rustig in kan duiken waarbij je geniet van de natuur van Zweden. Je volgt het perspectief van Anna en Lou, die enorm van elkaar verschillen. Je leest over hun vakanties in een klein eiland in Zweden, waarbij de twee kennis met elkaar maken. De schrijfstijl is vloeiend en ik kreeg er echt een loom gevoel van, ik had echt even het vakantiegevoel te pakken! Dit boek geeft je echt de inspiratie om van de natuur te genieten en je mobiel aan de kant te leggen, want de rust in dit verhaal vond ik zeer ontspannend.

Anna is een erg lief meisje die goed weet hoe ze kan overleven in het wild. Het huisje waar ze jaarlijks naartoe gaat is niet heel denderend, maar ze heeft genoegen met de kleine dingen die ze heeft. Ze is lesbisch, maar heeft besloten om dit niet aan iedereen te vertellen. Lou is juist heel anders. Ze is ervan overtuigd dat ze alleen op jongens valt en is erg verwend. Ze wilde gewoon op vakantie met haar vrienden, maar moet met haar familie mee terwijl die hun rijkeluisleven leiden op het eiland en de vader van Anna maar niks vinden. Door Anna stelt ze zich iets meer open en begint ze haar leven heel anders te zien, wat voor haar een openbaring is. De band tussen Anna en Lou is zeer puur, hoewel ik liever toch iets meer verdieping had willen zien bij de twee personages. Het boek is namelijk vrij kort, waardoor het verhaal ook snel tot zijn einde kwam.

Hoewel Querido Glow zich richt op diversiteit, is dit boek niet perse daar enorm op gefocust. Dit vind ik juist erg prettig, want de seksualiteit van de personage (of hun twijfels daarover) is juist geen enorm ding, maar wordt juist op een prettige manier behandeld. Als vuur is een zomers liefdesverhaal waar je vlinders in je buik van krijgt!


Eerder verschenen op Nerdy Geeky Fanboy

Ons Amsterdam