Zaterdag, 3 augustus, 2019

Geschreven door: Carron, Sterre
Recensie door: Brunekreef-Harbers, Inge

Amla

Als zij alleen is met de kinderen

In de Rani Diaz reeks van Sterre Carron verschenen eerder de veelgelezen thrillers Mara, Tirtha, Matsya, Trifla, Indigo, Indra, Gotcha!, Carta, Puta, Preta en Pitta. Van deze boeken werden vele duizenden exemplaren verkocht. Sterre Carron behoort daarmee tot de meestgelezen thrillerschrijfsters uit ons taalgebied.

[Recensie] Van Sterre Carron kreeg ik haar boek Amla om te lezen en te beoordelen. Geweldig ,want ik ben fan en ook nu niets dan lof voor dit boek. Er was echt niets wat ik niet leuk vond aan dit boek en ik kon het dan ook moeilijk naast me neerleggen. In twee dagen was het boek dan ook uit.

Zaak oplossen tijdens huiselijke ruzie

Amla is het twaalfde deel in de serie rondom Rani Diaz. Rani heeft problemen met haar schoonmoeder die veel bij haar en Frederik in huis is. Dit geeft ruzie tussen haar en Frederik. Ondanks haar eigen problemen krijgt zij en haar team een zware zaak om op te lossen.

Vaak van huis

Het verhaal gaat over Norah Nijs, getrouwd met Alissio en samen hebben ze een samengesteld gezin. Samen hebben ze nog een zoontje Abe. Doordat Alessio een goede uitvinding heeft gedaan is hij vaak van huis. Norah is hierdoor veel alleen.

Kookboeken Nieuws

Stiefzoon als pestkop

Wanneer ze alleen is, verdenkt ze haar stiefzoon Jeppe van pesterijen. Hij kan haar niet accepteren als moeder en ook heeft hij moeite met alle aandacht die zijn broertje krijgt. Er gebeuren verontrustende dingen, zoals een bebloed mes in de badkamer. Wanneer Norah thuis komt van een avondje uit treft ze iets gruwelijks aan. Haar vriendin Bea, die op zou passen, en haar zoontje Abe liggen zwaar gewond in de tuin. Is dit het werk van Jeppe of zit iemand anders haar dwars.

Het verhaal leest vlot maar is ook heel realistisch geschreven en de hoofdstukken zijn van een goede lengte. Sommige dingen zijn gruwelijk en rauw omschreven maar ik hou er van. De personages zijn allemaal voldoende uitgewerkt en je leeft ook echt met sommige mee.

Op het verkeerde been

Het verhaal blijft een mysterie en Carron weet mij steeds op het verkeerde been te zetten. Net als je denkt hoe het verhaal in elkaar zit, komt er weer een wending wat alles op zijn kop zet. Hierdoor blijf je doorlezen. Als dan toch het einde komt, is het enorm verrassend en schokkend. Dit zag ik even niet aankomen. Ik kan niet wachten op het volgende deel van Sterre Carron. Ik geef Amla 5 sterren.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles