Zaterdag, 23 november, 2019

Geschreven door: Kuipers, André
Stenvert, Natascha
Artikel door: Groot, Denise de

André het astronautje op reis naar de planeten

“Kom, we gaan op reis langs alle planeten!”

[Recensie] André en zijn vriendinnetje Valentina gaan op reis langs de negen planeten van ons zonnestelsel. Bij elke planeet waar André en Valentina komen wordt er een leuk feitje verteld.

In het onderwijs merk ik als lerares zijnde dat de ruimte een populair onderwerp is bij kinderen. De kinderen zijn dan ook vaak fan van André Kuipers en weten wie het is. Een boek dat door hem geschreven is vinden de kinderen interessant, of het nou een verhaaltje is of een informatief boek.

Dit deel in de serie André het astronautje is een informatief boek. Toch heb je dat niet zo snel door. Het lijkt te gaan over twee vriendjes die langs alle planeten gaan. Bij de planeten wordt er een kenmerk over de planeet genoemd. Zo leer je in dit boek dat het bij Mercurius overdag snikheet is en ’s nachts ijzig koud en kom je te weten dat Jupiter een giftige bol is. De feiten zijn extra leuk om te lezen, omdat ze op rijm zijn geschreven.

Aan het einde van het boek staat nog een mooie boodschap, namelijk dat de aarde mooi is en dat we daar met z’n allen zuinig op moeten zijn. Ook is er als verrassing een stickervel toegevoegd met verschillende planeten en astronauten. Een leuke toevoeging voor kinderen.

Bazarow

Dit boek is natuurlijk zeer geschikt voor het thema de ruimte, maar is ook leuk om voor te lezen als je niet met dit thema werkt. Als je kind meer over de ruimte wil weten zou ik dit boek zeker aanschaffen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles