Zaterdag, 17 november, 2018

Geschreven door: Craig, Helen
Artikel door: Alem, Katelijne van

Angelina Ballerina, de grote verjaardagsvoorstelling

Een bijzonder muisje dat het hart van elke kleine ballerina verovert

De auteur

[Recensie] Katharine Holabird is een Amerikaanse schrijver. Ze schrijft de Angelina Ballerina-serie en daarnaast bijvoorbeeld ook de serie Twinkle.  Het eerste boek van Angelina werd in 1983 uitgegeven. Als kind fantaseerde Katharine al over prinsessen en ballerina’s en hield ze van dansen. Ze danste ook veel met haar 3 zussen.

Illustrator

Helen Craig illustreert al sinds het begin de boeken van Angelina Ballerina. Ze werd geboren in Londen, ze werkte eerste als portretfotograaf en studeerde daarna in Spanje tekenen en keramische sculptuur. In 1967 keerde ze terug naar het Verenigd Koninkrijk en in 1970 begon ze kinderboeken te illustreren.

Yoga Magazine

Achterflaptekst

“De voorstelling kan beginnen! Oma is jarig en Angelina, Henry en Alice hebben een grote verrassing voor haar: een heus theateroptreden!

Help Angelina, Henry en Alice met het kiezen van een decor, de kostuums en met het dansen op het podium. Zorg voor een staande ovatie van het publiek!”

Verhaal

Angelina’s oma is jarig en omdat ze dol is op verrassingen, gaat Angelina een dansshow voor haar maken. Samen met Henry en Alice gaat ze oefenen en op zoek naar kostuums. Ze kan niet wachten tot het zover is!

Vormgeving

Een vrolijk boek, een heerlijk meisjesachtige uitstraling. Veel pasteltinten worden gebruikt. Het eerste deel van het boek wordt gebruikt om het verhaal te vertellen, de illustraties zijn erg gedetailleerd. Er is van alles te vinden in de fijne prenten. Het verhaal wordt in duidelijke zinnen verteld en is ook prima voor te lezen.

Achterin het boek zit een uitklapbaar podium en een ‘verkleedkist’ met 3 aankleedfiguurtjes, 30 kledingstukken, stickers en 4 verschillende decors. Zo kunnen kinderen heerlijk toneel spelen met Angelina, Henry en Alice.

Ook een heerlijk boek om als kleinkind cadeau te kunnen doen aan oma, het nodigt uit om het samen te lezen en ermee te spelen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles