Zaterdag, 16 oktober, 2021

Geschreven door: Amant, Kathleen
Recensie door: Alem, Katelijne van

Anna en de oppas

“Vanavond, als jij slaapt, komen we terug”

De auteur en illustrator

[Recensie] Kathleen Amant is geboren in 1969. Ze is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Ze studeerde Toegepaste Kunsten en werkte daarna als vormgever bij Het Nieuwsblad. Toen haar zoon werd geboren werd ze zelfstandig illustrator en graficus.

Verhaal

“Vanavond gaan mama en papa sporten.
Daarom komt er een oppas. Anna wil dat eerst niet en verstopt zich.
Maar Laure is een lieve oppas en het wordt een fijne avond.

Bazarow

Een vrolijk verhaal over een eerste avondje met de oppas.
Voor peuters vanaf 30 maanden, met de emoties van het kind als thema.
[Tekst achterflap]

Oppas

Heb jij een oppas en wanneer komt deze langs? Wat vind jij leuk om met haar te doen? Of ben je net als Anna eigenlijk ook wel boos in het begin omdat papa en mama dan weggaan? Misschien leuk om eens te bedenken wat je allemaal zou kunnen gaan doen wanneer er een oppas langskomt!

Vormgeving

Weer een geweldig boek over Anna. Ik hou van de teksten die goed toegankelijk zijn voor het jonge kind. Dat is ook met dit verhaal zo, een kind kan zich direct inleven in Anna.

De randen van de pagina’s zijn mooi afgerond, daardoor zal een kind zich niet snel aan het boek snijden. Ook de grootte van het boek is prettig qua vasthouden.

De illustraties zijn duidelijk en speels, met mooie kleuren. Samen met de tekst een boek dat meerdere jaren bruikbaar zal zijn om te bekijken, voor te lezen en later zelf te lezen.

— 

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles