Zaterdag, 6 februari, 2021

Geschreven door: Engelen, Anita
Artikel door: Alem, Katelijne van

Baby's allereerste kijkboekje

ā€œContrastrijke plaatjes om de visuele ontwikkeling te stimuleren” 

De auteur en illustrator

[Recensie]  Anita Engelen is geboren in Diest (dat is in BelgiĆ«) in 1955. Ze heeft een opleiding gedaan in Plastische kunsten, en is daarna naar de Academie in Leuven gegaan, waar ze gestudeerd heeft om illustrator te worden. Ze ging na haar studie aan de slag bij uitgeverij Averbode als freelance illustrator voor educatieve uitgaven.

Op dit moment werkt Anita Engelen voor verschillende uitgeverijen in BelgiĆ« en Nederland. Als kind las ze graag strips en mooi geĆÆllustreerde uitgaven.

VerhaalĀ 

Bazarow

Al vanaf 4 weken kan je baby genieten van dit bijzondere boekje. Baby’s kunnen erg geboeid kijken naar contrasten tussen zwart-witpatronen en felle kleuren. Houd het boekje voor je kind, laat hem of haar rustig kijken en stimuleer op die manier de visuele ontwikkeling!

Plaatjes

Heerlijk om samen met je baby naar deze plaatjes te kijken! Leuk om meerdere momenten op de dag aan te bieden. Hier leest onze dochter dit boekje graag voor aan haar zusje, ze laat zien wat er op de plaatjes staat en laat haar overal naar kijken!

Vormgeving  

Een stevig kartonnen boekje, met mooie kleuren en zwart-wit paginaā€™s. Deze afwisseling werkt goed voor babyā€™s, je merkt direct dat ze erop reageren. Het is een handzaam boekje, wat het ook makkelijk maakt om mee te nemen.

Er is een prima afwisseling tussen een enkele illustratie op een pagina of meerdere kleine illustraties. Een echte eerste kennismaking met kleuren, patronen en figuren zoals een paddenstoel of vis. Een aanrader om in huis te hebben!

Voor het eerst gepubliceerd opĀ De Leesclub van AllesĀ