Zaterdag, 20 januari, 2018

Geschreven door: Jones, Lisa
Artikel door: Alem, Katelijne van

Baby's eerste verhaaltje - Dierentuin

Een piepklein verhaaltje voor piepkleine mensjes

[recensie]

De auteur en illustratoren

Lisa Jones maakt verschillende producten, zoals lampen, klokken, posters en boeken. Ze woont in een oude molen in het zuiden van Engeland en werkt ook vanuit daar. Al haar producten kenmerken zich door de vrolijke figuren, beestjes en kleuren die ook in dit boekje terug te vinden zijn.

Edward Underwood schrijft boeken in verschillende genres, van kinderboeken tot thrillers en romans. Edward is geboren in Duitsland maar woont al geruime tijd in Louisiana. Hij is naast het schrijven van boeken ook medicijnman in de Indiase stammen.

Bergen

Achterflaptekst

“Dit boekje heeft felgekleurde tekeningen, een eenvoudig verhaaltje en dikke, zachte bladzijden. Daar zijn baby’s dol op!”

Verhaal

We volgen Boeba Baby, hij gaat met papa naar de dierentuin. In de dierentuin ontmoeten ze samen allerlei dieren. Bij de dieren staan de geluiden die ze maken, die je als voorlezer van het boekje goed na kunt doen.

Vormgeving

Mooi verpakt in een doosje komt er een zacht babyboekje tevoorschijn. De pagina’s voelen erg prettig aan, zeker voor babyhandjes. Ze knisperen zacht. Daarnaast zit er een handige lus aan, zodat het boekje aan de box of kinderwagen vastgemaakt kan worden.

De kleuren van het boek zijn sprekend, de tekeningen spreken het jonge kind aan. Duidelijke, prima gevulde pagina’s. Op de pagina’s zijn meerdere vormen en afbeeldingen te zien, wat het een kleurrijk geheel maakt. De kleuren zijn passend bij de dieren waar het om gaat.

Voor het eerst verschenen op De Leesclub van Alles