Zaterdag, 17 april, 2021

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Eikema, Agnes

Back to school

Verliefd tegen wil en dank

[Recensie] Schandalig. Gisterenavond heb ik het boek Back to school van Jen Minkman toegestuurd gekregen om het te recenseren. De eerste chicklit die ik sinds vele jaren zou lezen. Vol nieuwsgierigheid opende ik het boek vanmorgen om te peilen wat de schrijfstijl zou zijn. Sindsdien ben ik niet te stoppen geweest met als gevolg dat ik het boek al uit heb!

“Vera heeft het als lerares Engels op de middelbare school al zwaar genoeg zonder vervelende leerlingen.
Helaas blijft niets haar bespaard: als Morten aan het begin van het schooljaar haar klaslokaal binnenstapt, weet Vera meteen dat hij voor grote problemen gaat zorgen. Hij is nieuw op school, hij is sexy, en hij flirt met haar. En dan is er ook nog die XTC-zaak waar leerlingen van de school bij betrokken zijn. Kan ze┬á het hoofd koel houden?”

Vera is een 24-jarige lerares op de middelbare school. In haar tweede werkjaar krijgt ze voor het eerst een mentorklas toegewezen. Vol spanning begint ze aan het schooljaar en gaat de uitdaging met drie probleemleerlingen aan; Maxim, Bas en een nieuwe student; Morten.

Ondanks verwoede pogingen Morten op afstand te houden, ontkomt Vera er niet aan. Ze wordt verliefd en niet zoÔÇÖn klein beetje ook. Maar hoe verliefd Vera ook is, ze blijft rationeel denken en probeert haar gevoel te onderdrukken. Het gedrag van Morten maakt het haar niet gemakkelijk. Hij flirt publiekelijk met haar en is altijd in haar buurt. Vera krijgt telkens weer een bevestiging dat Morten bij een XTC-zaakje is betrokken en probeert hun beide uit de problemen te houden.

Sc├Ęnes

Door de schrijfstijl van het boek, vlieg je als het ware door het verhaal. Een romantische chicklit met een vleugje detective. Het einde vond ik niet erg verrassend, omdat ik vrijwel in het begin de clue al doorhad. Desalniettemin een luchtig, vlot geschreven en vermakelijk boek. Precies zoals een chicklit hoort te zijn.

Eerder verschenen op Boekenz