Zaterdag, 27 januari, 2018

Geschreven door: Arrhenius, Ingela
Artikel door: Alem, Katelijne van

Beestje, waar ben je?

Voelen, kijken en zoeken

[recensie]

De auteur en illustrator

Ingela Arrhenius is een afgestudeerd grafisch designer. Ze komt uit Zweden en is momenteel illustrator. Ze houdt van het ontwerp van de jaren 50 en 60 uit de vorige eeuw en werkt veel vanuit haar eigen studio. Naast het illustreren van boeken, bestaat haar werk uit het ontwerpen van patronen voor behang, stoffen, kinderkleding, kinderproducten en ‘stationery’.

Achterflaptekst

Bazarow

“Een zoek-en-vind-boekje voor de allerkleinsten.”

Verhaal

In dit verstopboekje kijken we waar de rups, bij, slak en het lieveheersbeestje zich verstopt houden. Ze zitten verstopt achter de vilten flapjes.

Vormgeving

Stevige pagina’s, die bewerkt zijn met vilten flapjes en een spiegeltje. Leuke, fijne extra’s die peuters aanspreken. De vilten flapjes zijn stevig en de tekeningen zijn stoer. Wanneer ze op het laatst op zoek mogen naar zichzelf in het spiegeltje, is het natuurlijk groot feest! Je kunt vervolgens ook zelf een verstopspelletje spelen met je eigen kindje of de kindjes aan wie je het boekje voorleest.

De kleuren van het boek zijn sprekend en zullen peuters echt aanspreken.  Iedere pagina heeft een andere basiskleur, de vilten flappen zijn fel en nodigen uit tot optillen. Het boek zorgt voor een interactieve beleving. Het is een fijn boekje om de leeservaring van het jonge kind mee te kunnen starten.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles