Zaterdag, 26 januari, 2019

Geschreven door: Onbekend
Recensie door: Alem, Katelijne van

Belle & Boo, vrienden maken alles leuker

Ze fantaseren een wereld vol verhalen…

De auteur

[Recensie] Mark Sperring werkt als schrijver en is vader. Hij studeerde aan de Bath Academy of Art en de Camberwell College of Art. Hij verbouwt in de Jurassic Coast zijn eigen voedsel en zijn auto rijdt op gerecyclede olie. Naast Belle & Boo schreef hij onder andere Green en Captain Buckleboots.

De illustrator

Mandy Sutcliffe verbleef tijdens haar opleiding ‚Äėillustration‚Äô aan de Leeds Metropolitan University in Parijs. Hier vielen haar de spelende kinderen in de parken op. Ze droegen klassieke kleren, hadden een klassieke haarstijl. Ze hoorde dat een kindje Belle heette, vervolgens ontstond het figuurtje Belle met haar knuffelkoning Boo. Haar inspiratie haalde ze ook uit de schilderijen van onder andere Degas en Bonnard en de tekeningen van E.H. Shephard.

Wandelmagazine

Achterflaptekst

“Ga mee op een wonderlijke reis met Belle & Boo! Vaar over de golven met een zeilboot, ontdek schatten in de diepe oceaan en speel in een wolkenparadijs‚Ķ

Samen met je beste vriend is er niets wat je tegenhoudt. Een gewone dag wordt een geweldig avontuur. Want vrienden maken alles leuker!”

Verhaal

Het verhaal begint met de schets van een dag waarop je je aan het vervelen bent en nergens zin in hebt. Ineens kan daar verandering in komen! Belle komt met Boo spelen en dan zijn ze samen weer heel blij! Belle en Boo beleven allerlei avonturen, zoals duiken in de diepe oceaan, zingen en dansen in de wolken, draken temmen en een heerlijk rondje in de draaimolen.  Na een dag vol avonturen kun je lekker gaan dromen!

Vormgeving

Een geweldig mooi prentenboek. De pagina’s zijn magisch en erg gedetailleerd, het kleurgebruik mooi en zacht in pasteltinten. Eigenlijk is iedere pagina een schilderijtje om naar te kijken. Hele prettige en knusse sfeer. Het boek ligt prettig in de hand, de teksten zijn kort en fijn om voor te lezen of zelf te lezen door je kind.

Dromen

Het verhaal zet aan tot dromen en fantaseren. Wat zou jij allemaal met je vrienden willen doen? Samen kunnen jullie praten wat je leuk vindt om te doen en wat je denkt dat je vrienden leuk vinden om te doen. In het boek is van alles te vinden, dus dat zorgt gegarandeerd voor uren speelplezier!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles