Zaterdag, 11 september, 2021

Geschreven door: Meggitt-Phillips , Jack
Follath, Isabelle
Artikel door: Stein, Demi

Bethany en het beest

Humorvol en hartverwarmend kinderboek

[Recensie] Peregrinus Pincet is maar liefst 511 jaar oud! Hij heeft een verrukkelijk leven. Hij is rijk, heeft een prachtig huis met prachtige spullen en kan daarnaast ook nog alles krijgen wat hij maar wil hebben. EĆ©n van de dingen die voor hem het belangrijkst is, is het drankje dat hem jong houdt. Dit krijg hij echter niet zomaar gratis!

Om het drankje, en alle andere spullen, te verkrijgen, moet Peregrinus zo nu en dan het beest voorzien van eten waar hij om vraagt. Zijn voedselvoorkeuren zijn echter niet heel normaal. Het beest vraagt om unieke voorwerpen. Dit keer is zijn verzoek wel heel bizar, het beest wilt namelijk eens proeven hoe een kind smaaktā€¦

Peregrinus gaat daarom in het weeshuis op zoek naar het meest verschrikkelijke kind en daar treft hij Bethany aan. Bethany is verschrikkelijk en lijkt de perfecte kandidaat te zijn, maar ze geeft zich niet zomaar gewonnen.

Meggitt-Phillips is naast auteur ook scriptschrijver en toneelschrijver. Bethany en het beest is zijn debuut, dat een vervolg zal krijgen in De wraak van het beest.

Trouw

Eigenlijk ging ik vrij blind dit boek in. Door de titel en de cover had ik verwacht dat het een spannend kinderboek zou zijn, maar dat is niet hoe ik dit boek heb ervaren!

Het boek is uiteraard wel iets spannend, met name voor kinderen, want het gaat over een beest dat een kind wil opeten, ieee! Maar er zit een boodschap in dit boek dat nog veel belangrijker en mooier is.

We leren eerst Peregrinus kennen en dat is een wat gekkige maar met name egoĆÆstische meneer. Deze meneer wil namelijk echt alles doen om maar een jong uiterlijk te behouden. Je krijgt daardoor al gauw een rottig gevoel over hem, vooral wanneer hij Bethany adopteert en haar wil gaan voeren aan het beest. Want dat doe je toch niet!

Bethany is echter Ć³Ć³k geen leukerdje. Ze is brutaal en haalt grapjes uit die helemaal niet grappig zijn. Het is heel gemakkelijk om mee te leven in dit verhaal door de extreme karakters. Echter begint Bethany toch manieren te leren wanneer ze bij Peregrinus leeft, waardoor ze toch leuker wordt.

In combinatie met heel wat grapjes, humor en illustraties is het echt een enorm leuk kinderverhaal, voor zowel jong als oud. Het is meeslepend, uiteindelijk hartverwarmend (waarom, dat moet je zelf maar ontdekken!) en zit vol met (kinder)humor. De schrijfstijl van Meggit-Phillips is heel prettig waardoor het ook super lekker wegleest.

Voor het eerst gepubliceerd op De De Leesclub van Alles. Verschijnt ook op Meerboekenblog2.webnode.nl