Zaterdag, 13 oktober, 2018

Geschreven door: Onbekend
Artikel door: Lindt, Jeanette van de

Beyond Heaving Bosoms

Smart Bitches love Trashy Novels!

[Recensie] De Smart Bitches hebben een boek geschreven met de titel Beyond Heaving Bosoms en de romanwereld ging helemaal op zijn kop. Er zijn zoveel exemplaren vooraf online besteld dat er al voor de publicatie een volgende druk was.

Zoals de trouwe lezers van de weblog van Smart Bitches wel weten zijn ze zeer scherp van pen en valt er heel wat te lachen. Ze zijn grote fans van romantische boeken maar als een boek niet door de beugel kan dan laten ze er ook geen spat van heel. Ze zijn vooral dol op romans over Piraten en steken dat ook niet onder stoelen of banken. Een boek met veel hilarische kritiek en een scherpe kijk op het hele genre. Wie denkt dat het hele boek satire en lachen is slaat de plank volledig mis. De Smart Bitches nemen de zaken serieus en alhoewel ze hier en daar de lezer laten lachen en een roman of zichzelf met een scheef oog bekijken is het boek veel meer dan dat.

We krijgen een stuk geschiedenis van de romance novel en uitgebreid een inkijkje in hoe dit genre het denken over de man/vrouw verhouding veranderd heeft. Menig feministe zal daar van opkijken. De Smart Bitches schamen zich niet over het feit dat ze deze ‘trashy novels’ lezen. Integendeel. Wat ook niet onderschat moet worden is hoeveel, met name jonge vrouwen leren van dit soort boeken. Zaken waar ze in het dagelijks leven vaak niet over durven praten. En ja, het is vrijwel altijd goede informatie. Zeker met een boek als Beyond Heaving Bosoms erbij.

Behalve veel informatie (met of zonder schaterlach) krijgen we tips om zelf een ‘trashy novel’ te schrijven en een paar spelletjes om bijvoorbeeld je eigen innerlijke Viking warrior te ontdekken. Als kers op de taart een aantal interview met bekende schrijfsters van het genre. Uiteraard komen ook de zo belangrijke covers aan bod.

Archeologie Magazine

Een aantal onderwerpen die in Beyond Heaving Bosoms aan de orde komen zijn bijvoorbeeld:

  • The heroine’s irresistible Magic Hoo Hoo and the hero’s untamable Wang of Mighty Lovin’
  • Sexual trends. Simultaneous orgasms. Hymens. And is anal really the new oral?
  • Romance novel cover requirements: man titty, camel toe, flowers, long hair, animals, and the O-face
  • Are romance novels really candy-coated porn or vehicles by which we understand our sexual and gender politics?

Liefhebbers van trashy novels mogen dit boek niet missen!

Eerder (in verkorte vorm) verschenen op Romantischeboeken.nl