Zaterdag, 6 juni, 2020

Geschreven door: Maas, Monica
Artikel door: Alem, Katelijne van

Bobbi naar de speeltuin

“Gaan jullie mee, lekker spelen in de speeltuin?”

De auteur en illustrator

[Recensie]  Monica Maas is op Texel geboren en woont daar nog steeds. Sinds 1978 werkt ze fulltime als kinderboekenschrijfster, illustratrice en ontwerpster. Ze heeft voor ruim 150 kinderboeken illustraties gemaakt, en maakt ook wens- en geboortekaarten.

Verhaal

Ella is vandaag bij Bobbi.
Mama zegt: “Gaan jullie mee, lekker spelen in de speeltuin?”
Blij roepen ze: “Ja, goed idee!”

ScĂšnes

Een vrolijk boek voor peuters

Speeltuin

Een heel herkenbaar verhaal, Ella en Bobbi gaan met mama naar een speeltuintje in de wijk. Heb jij ook speeltuintjes in de buurt en herken je de speeltoestellen? Ga maar eens op onderzoek uit!

Buiten zijn

Ga jij ook graag naar buiten toe? En wat kun je naast naar de speeltuin gaan allemaal nog meer verzinnen? De zomer komt eraan, leuk om allerlei uitjes in de buurt te bedenken! Zoals bijvoorbeeld picknicken, eendjes voeren of fietsen! 

Vormgeving

Een ontzettend vrolijk verhaal in de serie boeken over Bobbi. Mijn dochter vraagt me iedere dag de boekjes van Bobbi voor te lezen, een heel groot succes! Naast deze is er bijvoorbeeld ook Bobbi wordt grote broer of Bobbi leert zwemmen. De teksten zijn speels en ritmisch, prettig om voor te lezen. De illustraties zijn lieflijk en vriendelijk, met zachte kleuren. Een fijn boekje om open te slaan!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles