Zaterdag, 10 augustus, 2019

Geschreven door: Maas, Monica
Artikel door: Alem, Katelijne van

Bobbi naar de tandarts

Nu nog poetsles, kijk maar goed

De auteur en illustrator 

[Recensie] Monica Maas is op Texel geboren en woont daar nog steeds. Sinds 1978 werkt ze fulltime als kinderboekenschrijfster, illustratrice en ontwerpster. Ze heeft voor ruim 150 kinderboeken illustraties gemaakt, en maakt ook wens- en geboortekaarten.

Verhaal
‘Hallo, Bobbi!’, zegt de tandarts.
‘Kom maar binnen, allemaal.’
‘Wat een grote stoel, ‘ zegt Bobbi.
‘En wat ruikt het hier speciaal’

Tandarts

Schrijven Magazine

Ben jij al bij de tandarts geweest? Een ideaal boek om een peuter voor te bereiden op zijn komst bij de tandarts. Met Bobbi beleven we dit avontuur mee en weet een kindje net wat beter wat er gaat gebeuren.

Poetsen

Bij de tandarts krijgt Bobbi poetsles en na zijn bezoekje aan de tandarts speelt hij tandartsje met al zijn vriendjes. Weet jij hoe je moet poetsen, heb je een mooie tandenborstel? Samen met papa en mama kun je dit natuurlijk ook heel goed oefenen!

Vormgeving

Een gezellig boekje in de serie boeken over Bobbi. Naast deze is er bijvoorbeeld ook Bobbi gaat naar school of Bobbi op de boerderij. De teksten zijn speels en ritmisch, prettig om voor te lezen. De illustraties zijn lieflijk en vriendelijk, met zachte kleuren. Een fijn boekje om open te slaan!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles