Zaterdag, 20 juni, 2020

Geschreven door: Lieshout, Ted van
Hopman, Philip
Artikel door: Alem, Katelijne van

Boer Boris heeft het heet!

“Boer Boris pakt ze een voor een en scheert ze uit hun vachten”

De auteur

[Recensie] Ted van Lieshout studeerde aan de kunstacademie in Amsterdam. Hij werd illustrator en ging illustraties maken bij verhalen en gedichten voor kinderen. Voor kranten en tijdschriften werd getekend en hij ontwierp boekomslagen. In 1986 debuteerde Ted met het boek waar hij tekst voor schreef: Raafs reizend theater. Van Boer Boris is inmiddels al een hele reeks boeken gemaakt door Ted met illustraties van Philip. Leuk om te kunnen verzamelen.

De illustrator

Philip Hopman is geboren in Egmond en heeft altijd een passie voor tekenen gehad. In 1991 begon hij aan de serie Jubelientje en in 2012 is hij met Ted begonnen aan Boer Boris. Boer Boris woont met zijn zus en broer en een hoop beesten op de boerderij. Philip woont nu ook in Egmond met allerlei dieren.

Kookboeken Nieuws

Verhaal

Iedereen heeft het heet op de boerderij van Boer Boris. Er moet gauw iets gebeuren, want anders smelten de schapen!

Heet

Een mooi onderwerp in de steeds warmer wordende zomers! In dit boek kun je goed zien hoe alle dieren van Boer Boris erop reageren, zie jij weleens dieren allemaal bij een boom in de schaduw liggen? En wie weet zie je weleens schapen die geschoren worden!

Weer

In Nederland kunnen we heel wisselend weer hebben, zeker in de zomer. Zo is het heel erg warm en zo hebben we een fixe regen- of onweersbui. Dat gebeurd ook bij Boer Boris! Heb jij het onweer weleens aan zien komen, hoe zag het eruit? Of weleens lekker buiten afgekoeld in een regenbui?

Vormgeving

Geweldig leuk boek met zachte kaft die een beetje in te drukken is. De tekeningen zijn vrolijk, speels en gezellig. Het kleurgebruik spreekt aan, de illustraties spatten echt van de pagina’s af. Het verhaal is heel prettig om te lezen, goed voor te lezen en past helemaal bij de zomer.

Erg leuk om de boeken in deze serie te verzamelen, zo heeft je kind(eren) over allerlei onderwerpen een mooi verhaal. Het boek is op rijm geschreven, dat heeft sowieso een extra fijn karakter om voor te lezen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles