Zaterdag, 2 mei, 2020

Geschreven door: Hunter, Robert
Artikel door: Alem, Katelijne van

Bossen en oerwouden

‚ÄúDe okapi is nauw verwant aan de giraffe, maar zijn tekening doet eerder denken aan een zebra‚ÄĚ

De auteur en illustrator

[Recensie] Robert Hunter is een Engelse illustrator en woont in Londen. Hij werkt aan verschillende producties, advertenties en filmmateriaal. Robert is in 2007 afgestudeerd en werkt sindsdien als freelance illustrator. In de studio werken ook een aantal vrienden, zodat ze daar samen aan boeken, films en animaties kunnen werken.

Verhaal

Met natuurgeluiden de wereld rond…

Sociologie Magazine

Luister naar het gegrom van berggorilla’s, het gekrijs van ara’s in het regenwoud en het gehinnik van de wilde pony’s in het loofbos. Leer fascinerende feitjes over de vele fantastische dieren, druk op de muziekknoppen in dit boek, maak kennis met meer dan zestig dierengeluiden en ontdek tien verschillende soorten bos.

Bossen

Op de laatste pagina in dit boek staat allerlei informatie over bossen. Kom jij weleens in het bos? Misschien heb je na het lezen van dit boek nog meer te zien in het bos. En wat zijn de verschillen met de Nederlandse bossen in vergelijking met de bossen waarover je gelezen hebt in dit boek?

Geluiden

In de fragmenten is het goed luisteren welk dier je hoort! Door de informatie kun je de geluiden beter herkennen, maar het is leuk om het samen aan te zetten en te raden welk dier je wanneer hoort. Daarna kunnen jullie bijvoorbeeld op internet meer beelden opzoeken van de diverse dieren en de bossen waarover je gelezen hebt en waar je naar geluisterd hebt.

Vormgeving

Een stevig, groot boek. De knoppen zijn prima in te drukken en bevatten een mooi fragment van de geluiden in de verschillende bossen en oerwouden door de wereld heen. De illustraties zijn sprankelend en gedetailleerd uitgewerkt, kinderen krijgen een prachtig beeld van hoe het er in de natuur uit ziet. Ook goed te gebruiken voor achtergrondinformatie voor bijvoorbeeld een spreekbeurt. Een mooi informatie boek om in huis te hebben.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles