Zaterdag, 11 januari, 2020

Geschreven door: Langen, Annette
Droop, Constanza
Artikel door: Alem, Katelijne van

Brieven van Felix

“Opgelucht haal Sophie adem. Felix schrijft dat hij thuiskomt”

De auteur

[Recensie] Annette Langen is een Duitse auteur van literatuur over kinderen en jonge volwassenen. Ze werd geboren op 29 april 1967 in Leverkusen, Duitsland en staat bekend om haar prentenboekenreeks over Felix, een reizend knuffelkonijn. Leuk om naast dit boek, ook de andere boeken over Felix te sparen.

De illustrator

Constanza Droop is geboren in 1965 en komt uit Duitsland. Ze is illustrator en maakte ook de illustraties in de andere boeken over Felix. Daarnaast is ze auteur van het boek Medica Natura, over de magie van het zelfgenezend vermogen.

Bazarow

Verhaal

Op het vliegveld raakt Sophie haar knuffelhaas Felix kwijt. Ze is bang dat ze hem nooit meer zal terugzien. Maar dan ontvangt ze post uit Londen: een brief van Felix. Het is de eerste brief die hij van zijn wereldreis stuurt. Vol verlangen kijkt Sophie uit naar de postbode. Waar zal de volgende brief vandaan komen?

Wereldreis

Felix gaat op wereldreis! Ben jij in verschillende landen geweest en waar zou je heen willen? Dit boek vertelt mooie feiten over de verschillende steden en nodigt hierdoor uit om op zoek te gaan naar allerlei informatie over de steden. Welk land spreekt jou aan en wat weet je hier al over?

Post

Felix stuurt vanuit verschillende steden steeds een brief. Sophie is heel blij om post te ontvangen. Misschien kun jij ook wel post maken voor je familie of vrienden! Met een postzegel erop kun je deze naar de brievenbus brengen, je familie of vrienden zullen heel blij zijn als ze het ontvangen!

Vormgeving

Origineel en mooi vormgegeven boek. Knuffel Felix staat in echte stof op de kaft, en in het boek zitten zes echte brieven in enveloppen. Met als bonus de stickers van alle landen die Felix bezocht heeft in het koffertje achterin het boek. Ontzettend leuk om de enveloppen te kunnen openen! De illustraties zijn geweldig, het kleurgebruik is mooi helder en de tekeningen nemen je zo mee het verhaal in. De verschillende lettertypes (de brieven zijn in een ander lettertype als de tekst in het boek), met de kleine tekeningen in de brieven, maken het boek helemaal af.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles