Zaterdag, 16 januari, 2021

Geschreven door: Marinette, Guillaume
Artikel door: Lindt, Jeanette van de

Chocolade

Kleine en feestelijke gerechtjes om samen op te eten

[Recensie] Alweer een kookboek in de serie Feestelijke gerechtjes om te delen van de onvolprezen Guillaume Marinette. Deze keer met chocolade in de hoofdrol. Bij veel mensen gaat het hart iets sneller kloppen bij het zien van chocolade. Wie er dol op is kan er vaak geen genoeg van krijgen. En het is natuurlijk heerlijk om er lekkere en feestelijke hapjes mee te maken.

Het boek heeft dezelfde opzet als alle andere delen dus ze passen mooi bij elkaar in de kookboekenkast. Ook de inhoud heeft dezelfde lay-out. Geen onnodig gebabbel maar 33 rechttoe rechtaan recepten met een duidelijke beschrijving en smakelijke fotoā€™s van de ingrediĆ«nten en het eindresultaat.

Er zijn koekjes, taarten (ook zonder oven), kleine taartjes, repen en nog veel meer. Ook met witte chocolade wordt gebakken. Sommige recepten zijn zo simpel dat je direct aan de slag wilt. Zulke makkelijke recepten zijn ook leuk om met de kinderen te maken. Woestijnrozen bijvoorbeeld. Gesmolten chocolade mengen met wat boter en cornflakes. Maak er bergjes van en laat afkoelen. Met poedersuiker erover een lekkere maar ook mooie traktatie. De taart zonder oven kennen wij als arretjescake. Maar Guillaume Marinette maakt het net iets mooier. Brookies zijn donkere brownies met een bovenlaag van lichtgekleurd koekjesdeeg. Een leuk idee en reken maar dat dat lekker is.

Net als in zijn boek Taart uit de blender gebruikt Guillaume ook nu weer de magnetron en deze keer om de chocolade te smelten. Daar worden geen tijden bij vermeld dus wees voorzichtig want afhankelijk van de kracht van je magnetron en de temperatuur kan dat heel hard (te hard) gaan. Het is wellicht beter de chocolade au bain-marie te smelten. Maar dat mag de thuisbakker helemaal zelf bepalen.

Bazarow

Het is erg leuk om te zien dat er steeds weer nieuwe delen verschijnen in deze serie. Ook nu weer krijg je een leuk kookboek voor een sympathiek bedrag.

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl