Zaterdag, 9 november, 2019

Geschreven door: Gormley, Greg
Barrow, David
Artikel door: Alem, Katelijne van

De allerbeste beer

“Ik ben zeker geen brilbeer”.

De auteur

[Recensie] Greg Gormley is auteur en heeft al een aantal verschillende internationaal succesvolle prentenboeken geschreven. Hij woont in Cambridge met zijn gezin en hond. De allerbeste Beer is zijn nieuwste prentenboek.

De illustrator

Geschiedenis Magazine

David Barrow is bekend van Heb jij misschien Olifant Gezien? Dit boek is zijn debuut en kreeg in 2018 de Zilveren Penseel. Ook stond het in de Prentenboek TopTien. David is illustrator en auteur.

Verhaal

Wat voor soort beer is Beer?
Hij heeft geen idee en daarom gaat hij het uitzoeken.
Beer bezoekt verschillende beren en hoopt zo een antwoord op zijn vraag te vinden. Maar misschien ligt het antwoord dichter bij huis?

Beren

Beer gaat op zoek naar wat voor een beer hij nou eigenlijk is. In zijn zoektocht komt hij onder andere een IJsbeer en een Grizzlybeer tegen. Misschien kunnen jullie samen ook eens een boek erbij pakken met allerlei soorten beren. En hoe zien die beren eruit, wat doen ze graag? Een mooi begin van een zoektocht naar al die mooie beren.

Knuffel

Beer is een hele lieve knuffelbeer. Heb jij een knuffelbeer in huis of een andere mooie knuffel? En heeft hij net als Beer een waslabeltje en naden? Leuk om samen alle knuffels in huis tevoorschijn te halen.

Vormgeving

Wat een lief boek, de illustraties zijn vriendelijk en zacht. De Beren in het boek zijn zeer mooi en gedetailleerd weergegeven en het verhaal is goed voor te lezen. Ook leuk om later zelf te kunnen lezen, de zinnen zijn overzichtelijk en mooi ondersteund door illustraties. Uit alle pagina’s spat af dat je mag zijn wie je bent, iedereen is zichzelf en net even anders, wat nou juist het mooie is! Een heerlijk boek voor onze jonge lezers.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles