Zaterdag, 17 juli, 2021

Geschreven door: Cass, Kiera
Recensie door: Groot, Denise de

De bedrogene

“Kun jij je hart volgen als het gebroken is?”

[Recensie] De Bedrogene is de lang verwachte opvolger van De beminde geschreven door Kiera Cass. Kiera Cass kun je kennen van de populaire serie: De selectie. Ik ben zelf erg fan van deze boeken, waardoor ik de serie van De beminde al wilde lezen zonder dat ik wist waar hij over ging.

Tussen de verschijning van deel 1 en deel 2 zat ongeveer een jaar en ik moest bekennen dat ik flink veel moest ophalen van deel 1. Ik had deel 1 wel met vier sterren beoordeeld, daarom was ik bij voorbaat al enthousiast over dit deel. Je kunt dit boek ook niet lezen zonder het eerste deel gelezen te hebben.

In deze serie wordt het verhaal verteld van Hollis Eastoffe. In de Beminde moest Hollis na de moord op Silas en zijn familie het koninkrijk Coroa ontvluchten. De emoties van Hollis zijn heel puur. Ze is vooral in de war en mist Silas natuurlijk verschrikkelijk. Door deze emoties kun je goed meeleven met Hollis. Kiera Cass heeft dit mooi beschreven.

In het koninkrijk lopen de spanningen hoog op. De Eastoffes willen graag de wrede koning onttronen, maar hier is Hollis haar hulp voor nodig. Het wordt Hollis nog lastiger gemaakt als blijkt dat de koning van haar eigen koninkrijk ook geen lieverdje is. Hierdoor weet ze ook niet zo goed waar ze thuishoort.

Awater

Het verhaal wordt verteld door de ogen van Hollis. Verder is de schrijfstijl van Kiera Cass simpel en gebruikt ze geen moeilijke woorden. Een voordeel hiervan is dat het verhaal makkelijk wegleest, maar een nadeel hiervan is dat ik mij af en toe verveelde. Hier komt bij dat het einde best voorspelbaar was en mij niet verraste.

Ik denk dat deze boekenserie vooral een aanrader is voor de wat jongere Young Adult lezers. Door de schrijfstijl en de voorspelbare elementen hoef je niet te veel na te denken bij het lezen van dit boek. Daarbij is de cover echt betoverend en staat het mooi in je kast.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles