Zaterdag, 30 mei, 2020

Geschreven door: Brouwes, Dorien
Artikel door: Alem, Katelijne van

De bijzondere duif

“De wijze uil zette hem aan het denken”

De auteur en illustrator

[Recensie] Dorien Brouwers is in Nederland opgegroeid. Ze verhuisde naar het VK en daar haalde ze een eerste graad BA Hons in grafisch ontwerp. Ze is toen verhuisd naar Londen, daar werkte ze met klanten variërend van het Prado Museum tot Pearson FT Publishing.

Haar werkt  vooral met pen, inkt en aquarel en haar tekenstijl kenmerkt zich door textuur en detail. Ze maakte haar debuut met dit prentenboek, De bijzondere duif.

Verhaal

Schrijven Magazine

Op een dag landt er een duif in een dierentuin. Hij besluit een tochtje te maken langs alle exotische en uitzonderlijke vogels

Daar realiseert hij zich dat hij iets heeft wat die andere vogels niet hebben. Iets wat hem nĂłg bijzonderder maakt!

Dierentuin

Dit boek speelt zich voor een groot deel in de dierentuin af, ontzettend mooie vogels komen langs. Herken jij ze en heb jij ze weleens gezien? Kijk je ook graag naar de vogels in de dierentuin? Ook leuk om deze platen te onthouden wanneer je een bezoekje aan de dierentuin gaat brengen.

Woordenboek

Achterin het boek staat een beeldwoordenboek met een illustratie van het dier, voorzien van veel feitjes en wetenswaardigheden. Erg prettig om meer te weten te komen over de vogels en zeer informatief voor kinderen. 

Vormgeving

Prachtig boek met kleurrijke illustraties. Het aquarel, de waterverf spat van de pagina’s af. Het boek is gedrukt op milieuvriendelijk, chloorvrij gebleekt papier. De vogels worden zeer gedetailleerd en waarheidsgetrouw weergegeven. De tekst is fijn om te lezen en de informatieve tekst achterin ook prima te volgen. Echt een aanrader om gezamenlijk te lezen met je kind.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles