Zaterdag, 20 juli, 2019

Geschreven door: Cousins, Lucy
Artikel door: Alem, Katelijne van

De bus van muis

Vandaag rijdt Muis met haar bus naar zee

De auteur en illustratrice

Lucy Cousins werd in Engeland geboren. Ze volgde haar opleidingen aan de Canterbury Art College en Brighton Polytechnic. Ook volgde ze een opleiding aan het Royal College of Art. Met haar man en 4 kinderen woont ze op het platteland. In 1988 verscheen haar eerste boek.

Verhaal

Toet, toet! Muis rijdt met haar bus naar zee. En ze neemt al haar vriendjes mee!
Met de bus gaat Muis iedereen ophalen, we zien ook wat ze allemaal meenemen naar de zee. Past iedereen in de bus?

ScĆØnes

Openbaar vervoer

Heb jij weleens met de bus gereisd? Dit boekje is ontzettend leuk om het spelenderwijs over de bus te hebben. En om een leuk uitstapje te maken, kun je zeker met de bus gaan. Samen kun je het hebben over waar je allemaal naartoe kunt en of je zelf weleens bij de zee bent geweest. Wat neem je dan allemaal mee en past dat allemaal in een tas of koffer? Ook leuk om te bespreken wie er dan allemaal mee kunnen gaan! Wat verderop in het boekje staat een stukje van het liedje “de wielen van de bus gaan rond en rondā€¦”, dat hebben we hier natuurlijk meerdere keren gezongen!

Serie

Er zijn veel boekjes verschenen over Muis. Zo zijn er voorleesboeken, geluidenboeken en kartonnen boekjes van allerlei diktes. Leuk om te sparen en te zien welke avonturen Muis allemaal beleeft. De vaste vriendjes van Muis komen in de boekjes terug, dit geeft een fijne herkenning.

Vormgeving

Een geweldig boek voor het jonge kind. Mijn dochter heeft dit boek al vele malen gepakt en bekeken. Mooie tekeningen, het boek heeft een prettige vorm en de paginaā€™s zijn goed stevig van dik karton. Het avontuur van Muis komt goed tot zijn recht in het boek en de korte zinnen zijn fijn om voor te lezen en later zelf te lezen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles