Zaterdag, 5 oktober, 2019

Geschreven door: Haeringen, Annemarie van
Artikel door: Pontororing, Rita

De dag waarop de draak verdween

Een drakenverhaal

[Recensie] Hoe boeken aandacht kunnen trekken en aandacht kunnen vasthouden is regelmatig een verrassing. Zo ook dit boek van Annemarie van Haeringen. “Hoger! Tot in de wolken”. Deze ene zin wekt verwachting en spanning op, wat zou er komen? De illustratie op de rechterpagina roept nieuwsgierigheid op en brengt je in een heel andere wereld.

Het gaat om meneer Lóng, een Chinees jongetje dat opgroeit in de sfeer van het leven en gewoontes van draken. Dit gegeven wordt op zo’n leuke grappige manier verteld. En De dag waarop de draak verdween leest als een spannend boek. Hoe zou het aflopen? Dat is onverwacht. Een soort open einde dat heel veel gespreksstof kan opleveren.

Heel grappig is de wijze waarop “drakenvoorwerpen”  in het leven van meneer LĂłng omschreven zijn. Voorbeelden? Drakenpotje, drakenpoepje en zo nog meer. Kinderen raken hier vast door geĂŻnspireerd om zelf drakenvoorwerpen te verzinnen. Alles ademt draak uit, van drakenspeen tot drakenbloed.

Boekenkrant

En oefenen, hè. Vliegen en vuurspuwen.. Een verrassend boek, erg  leuk om voor te lezen. En wat ook heel belangrijk is, gelegenheid tot interactie is er volop.

De illustraties maken dit boek eveneens bijzonder. Annemarie van Haeringen heeft alle tekeningen met pen getekend. Een boek om van te genieten.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles