Zaterdag, 8 augustus, 2020

Geschreven door: Shusterman, Neal
Artikel door: Zuijderduijn, Joost

De erfenis van Tesla

Wetenschappelijk avontuur

[Recensie] Nick verhuist samen met zijn vader en broertje naar het huis van hun oudtante. De zolder zit vol met oude apparaten die totaal niet meer werken. Ze besluiten een garageverkoop te doen, waar opvallend veel mensen op afkomen die elk een specifiek voorwerp heel graag willen hebben. Uiteindelijk merkt Nick dat er wat aan de hand is met alle spullen. Een bandrecorder neemt op wat je denkt maar niet zegt, een fotocamera maakt foto’s van de toekomst en meer. Nick probeert de spullen weer in beslag te nemen, terwijl een geheim genootschap ook de spullen aan het zoeken is…

De Accelerati-trilogie kwam jaren geleden al uit, maar nu heeft deze boekenserie een nieuwe cover gekregen. Die ziet er heel goed uit en aangezien ik Neal Shusterman een erg goede schrijver vind, was ik heel benieuwd naar dit wetenschappelijke avontuur.

De Erfenis van Tesla is een heerlijk boek voor avonturiers die interesse hebben in natuurkunde. Neal Shusterman en Eric Elfman weten overduidelijk veel van natuurkunde en in dit verhaal kom je vele apparaten tegen die bijzondere eigenschappen hebben. Als lezer is het heel leuk om deze eigenaardigheden te ontdekken, dit boek barst van de originaliteit! Het boek leest lekker vlot en weet een mysterieuze puzzel af te wisselen met grappige taferelen.

De personages in dit verhaal barstten van de energie. Je leest niet alleen vanuit het perspectief van Nick, maar ook vanuit die van zijn klasgenootjes. Hierdoor krijg je alles te horen over de verschillende apparaten, maar onderling spreken de personages ook vaak af. Ik moest lachen om Nick en zijn vrienden, het is een geweldig team dat elk een eigen stem heeft. Het was gewoon net alsof ik een hele leuke tekenserie zat te kijken, alle personages kwamen met gemak tot leven!

Trouw

Richting het einde vallen wat puzzelstukjes op elkaar en wordt het maar al te spannend. Ik zat echt op het puntje van mijn stoel en wilde gewoon niet stoppen met lezen door het hoge gehalte aan spanning. Je wordt telkens op het verkeerde been gezet en het einde stelt zeker niet teleur! Het gaf ook al wat mooie openingen voor het volgende deel, waar ik echt enorm naar uitkijk. Dit is een trilogie die je zeker moet oppakken als je zin hebt in een mysterieus verhaal vol humor en originele bijzondere apparaten.

Voor het eerst verschenen op Nerdy geeky fanboy