Zaterdag, 7 december, 2019

Geschreven door: Jones, Carrie
Artikel door: Brummelhuis, Bianca

De geest in de rivier

[Recensie] Dit is een spannend verhaal met een horrorachtig tintje. De horror is vooral pyschologisch, je hoeft niet bang te zijn voor onsmakelijke taferelen. De spanning is voelbaar, maar het werd niet t├ę eng voor mij. Het was voldoende om me ge├»nteresseerd te houden en af en toe even te griezelen. Het is ook niet alleen maar eng, er zit ook liefde en humor in het verhaal.

De visioenen van Amy zijn interessant. Ze zijn niet altijd van nut voor het verhaal, maar ze maken haar wel uniek. Ook twijfelt ze door de visioenen aan zichzelf, wat het verhaal wat psychologische diepgang geeft.

Alan vond ik echter interessanter. Zijn Navajo-achtergrond speelt een grote rol in het verhaal. Bepaalde rituelen zorgen er ook voor dat hij andere mensen kan helpen. Wat ik mooi vond, is dat hij niet de held van het verhaal uithing.

Waar ik me enigszins aan stoorde was dat de omgeving van Amy en Alan zo raar reageerde op de geestverschijnselen. Hoewel het voor iedereen duidelijk te zien was dat er iets mis was, reageerde de ene helft van de omstanders hier helemaal niet op en probeerde de andere helft van de omstanders de gebeurtenissen te ontkennen. Vrijwel niemand geloofde dat er iets bovennatuurlijks aan de hand was, terwijl er toch nauwelijks een andere verklaring te vinden was.

Schrijven Magazine

Wat ik ook jammer vond, is dat er maar heel summier uitleg werd gegeven over waar het kwaad vandaan kwam, wat het precies inhield en waarom het precies op deze plek was. Als het kwaad een bepaald doel voor ogen had gehad, had dat het voor mij nog net iets spannender gemaakt.

Het einde vond ik wel heel goed geschreven. De ontknoping vond ik heel bijzonder.

De geest in de rivier is een leuk en spannend verhaal. De horrorachtige scenes waren zeker wel indrukwekkend. Wel zaten er voor mij wel wat minpunten aan het verhaal, zodat ik niet alleen maar enthousiast was. Maar het is een prima boek om te lezen, vooral als je van een beetje psychologische horror houdt.


Eerder verschenen op Drukinkt