Zaterdag, 29 februari, 2020

Geschreven door: Ciccarelli, Kristen
Kroese, Elsa
Artikel door: Zuijderduijn, Joost

De gevangen koningin

Het leven van Roa

[Recensie] Roa is een koningin en komt uit het struikland, maar gaat naar Firgaard omdat ze is getrouwd met Dax, haar jeugdvriend en kroonprins van Firgaard. Ze is niet bepaald geliefd en heeft een hekel aan Dax, aangezien hij de oorzaak is van de dood van haar zusje. Ze heeft een sterke band met haar zusje en ze krijgt te horen dat er een mogelijkheid is om haar zusje weer bij haar te brengen. Ze moet hiervoor de koning doden, maar gaat haar dit wel lukken?

De gevangen koningin (Iskari 2) is een verhaal waar ik in het begin even aan moest wennen. Asha’s verhaal vond ik heel tof, aangezien deze draaide rond draken. Dit boek gaat helaas niet zo over draken, maar meer over politieke intriges. Hoewel je daardoor minder actie verwacht, krijg je gelukkig wel genoeg actie te zien. Asha is een sterke vrouw en is een indrukwekkende krijger, dus veel gevechten kan je meemaken. Draken komen er wel in voor, maar ze zijn niet meer de focus. Dit boek heeft meer de balans tussen politieke intriges, het verhaal over Roa en haar zusje en haar gevoelens rondom Dax, aangezien hij niet bepaald geliefd wordt door Roa. Dit huwelijk is puur een strategische zet, Roa heeft er een belang bij en wil hier zeker gebruik van maken.

Hoewel Roa een interessante koningin is, wist ze me nog niet volledig te overtuigen. Ze is minder sterk dan Asha, vooral omdat ze nooit zeker van dingen is. Ze heeft vaak haar twijfels rondom haar plan en dit zorgt ervoor dat het einde een tikkeltje voorspelbaar is. Gelukkig is dit wel voorspelbaar in de goede zin, want het was wel het einde die ik wilde. Daarbij was de schrijfstijl van Kristen erg fijn. Ik zou me zo in deze magische wereld willen wanen! De ‘donkere’ hoofdstukken laten daarbij het verleden zien tussen Roa, haar zusje en Dax, waardoor je het totaalplaatje steeds beter begrijpt.

De gevangen koningin is misschien niet net zo’n pareltje als het eerste deel, maar Roa’s verhaal laat weer een hele andere kant zien van deze wereld, wat ook fijn is. Ik heb in ieder geval genoten van het verhaal, ik kan niet wachten om Kristen (weer) te zien als ze naar Yalfest komt en ik kijk uit naar het volgende deel! En natuurlijk niet te vergeten: de Nederlandse covers zijn echt magisch! Als je deze serie dus op wil pakken, raad ik je zeker deze sterke vertaling aan in een mooi jasje.

Kookboeken Nieuws

Eerder verschenen op Nerdygeekyfanboy