Zaterdag, 31 augustus, 2019

Geschreven door: Hofmans, Jørgen
Artikel door: Pontororing, Rita

De grootste geheimen van het Rijksmuseum

Over een wereldberoemd museum

[Recensie] Een informatief handzaam boekje met wetenswaardigheden over het Rijksmuseum. Het boekje sluit aan bij de leesmethode Estafette. In de inhoudsopgave is te lezen welke onderwerpen er aan bod komen. De onderwerpen worden met een leuke naam aangeduid. Zo wordt door de titels van de hoofdstukken de belangstelling gewekt.

De Nachtwacht bijvoorbeeld heeft als titel Het schilderij met de veel te lange naam. In Geheimen in een schilderij lees je hoe oude schilderijen onderzocht worden.

De titel verraadt dat er geheimen worden ontrafeld. En die geheimen worden op een leesbare wijze onthuld. Met afbeeldingen van werken waarover wordt verteld.

Een hondje als stripfiguur leukt de pagina’s op door zijn verschijning en opmerkingen. Er zijn bladzijden waar vragen gesteld worden. De lettertypes van de teksten zijn niet overal hetzelfde. Dat maakt het boekje wel druk. De leuke teksten maken dit allemaal weer goed.

Ons Amsterdam

Leuk informatief boekje, goed leesbaar.  Dat is wel belangrijk om een  boek over het Rijksmuseum aantrekkelijk te presenteren. En met dit boekje is dat goed gelukt.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles