Zaterdag, 10 oktober, 2020

Geschreven door: Woollard, Elli
May Smith, Briony
Artikel door: Alem, Katelijne van

De herfst van Kleine Gans

ā€œZe voelde zich eenzaam, waar moest ze heen?ā€ 

De auteur 

[Recensie] Elli Woollard heeft al meerdere prentenboeken gemaakt. Ook maakt ze gedichten voor kinderen op vrolijke, sierlijke ritmes.

De illustrator

Briony May Smith heeft illustratie gestudeerd aan de universiteit van Falmouth. Ze is genomineerd voor meerdere prijzen. Briony tekent en schrijft haar eigen verhalen. Ze raakte in Deyon waar ze nu woont, geĆÆnspireerd door het verstrijken van de seizoenen en de dieren. 

Archeologie Magazine

Verhaal 

Als het herfst begint te worden, voelt Kleine Gans dat er iets staat te gebeuren. Ze moet iets doen. Maar wat zou het zijn? Een prachtig verhaal over het vinden van een eigen plek in de wereld.

Herfst

In dit boek gaat het over de herfst en hoe alle dieren zich klaarmaken voor de veranderingen in het seizoen, en hoe bijvoorbeeld de eekhoorns en bevers noten verzamelen en een huis bouwen. Wat doe jij in de herfst? En zie je in het bos deze dieren ook weleens? Misschien kun je terugzien hoe ze zich klaarmaken voor de winter!

Luisteren

De gans voelt diep vanbinnen dat hij iets moet doen, hij weet alleen niet wat. Heb jij dat ook weleens? Luister je goed naar je lichaam en wat je zou willen doen? Dan kom je er steeds beter achter wat je belangrijk vindt en wat goed voelt voor jou!

Vormgeving  

De illustraties in dit boek zijn ontzettend mooi. Zo haal je in je woonkamer de herfst naar binnen. Prachtig om alles tot in detail te zien verschijnen op de paginaā€™s. In de illustraties zie je exact terug wat er in het verhaal gebeurd, dit maakt het een fijn voor te lezen boek. Het verhaal is op rijm, persoonlijk vind ik dit altijd erg prettig. Het maakt het voorlezen melodieuzer en met name goed passend bij jonge kinderen. Het thema van een eigen plek vinden in de wereld is mooi verwerkt.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles