Zaterdag, 29 september, 2018

Geschreven door: Collins, Suzanne
Artikel door: Wortman, Sanne

De hongerspelen 2 - Vlammen

Meeslepende schrijfstijl en veel avontuur

[Recensie] In dit tweede deel van de Hongerspelen trilogie moet Katniss opnieuw alles op alles zetten om te overleven en haar dierbaren te beschermen. Zeker als er steeds meer gepraat wordt over een opstand tegen de regering. De sluwe president Snow wil een opstand voorkomen en Katniss gebruiken voor zijn eigen plannen. Maar wat wil Katniss?

Vlammen zit net als De Hongerspelen vol met actie. Dezelfde meeslepende schrijfstijl zorgt dat je weer goed kan meeleven met het perspectief van Katniss. Waar het eerste deel zich vooral afspeelde in de Spelen en maar een klein beetje in de wereld er omheen, komt nu het grotere plaatje meer in beeld. Je leert meer over de andere Districten, over de regering, het leven van Katniss en over een mogelijke opstand. Sommige personages krijgen ook verdieping en Katniss zelf is merkbaar veranderd, wat ik heel logisch vond aangezien ze enorm veel meemaakt.

Het verhaal wordt in Vlammen wel wat grimmiger. Dat was natuurlijk in het eerste deel al zo, maar wordt alleen maar erger. Gelukkig blijft er ook humor in het boek zitten en is het nog steeds makkelijk snel weg te lezen. Vooral omdat het ook erg spannend is! De hoofdstukken zijn kort en eindigen bijna allemaal met een cliffhanger waardoor je heel snel door wil lezen! Gelukkig is deel drie, Spotgaai, inmiddels ook verschenen dus kun je gelijk door.

Yoga Magazine

Voor het eerst verschenen op De Leesclub van Alles