Zaterdag, 29 september, 2018

Geschreven door: Collins, Suzanne
Artikel door: Wortman, Sanne

De hongerspelen 3 - Spotgaai

Een waardig einde van de Spelen

[Recensie] De opstand is in volle hevigheid losgebarsten en de rebellen willen dat Katniss de Spotgaai wordt, het symbool van de opstand. Maar president Snow heeft Peeta gevangen…

Het verhaal wordt nu echt goed grimmig. Suzanne Collins is niet bang om karakters dood te laten gaan en Katniss heeft het in dit deel nog zwaarder dan in Vlammen en De Hongerspelen. Toch blijft ze vechten en ga je weer enorm met haar meeleven.

Het lijkt wel alsof dit boek iets haastiger geschreven is dan de vorige twee. De korte bondige schrijfstijl van Collins wordt soms iets té bondig waardoor af en toe wat diepgang mist. Ik denk dat dit boek drie keer zo dik had kunnen zijn als het door een willekeurige andere schrijver geschreven was. Maar dit neemt niet weg dat Spotgaai echt een heel goed einde was voor de fantastische serie. Ik heb enorm genoten en alle boeken meerdere keren gelezen. Collins weet flink te verassen met haar gebeurtenissen en wendingen, en de karakters ontwikkelen zich duidelijk. Het is niet makkelijk om een écht goed einde te schrijven maar de laatste bladzijden van Spotgaai zijn gewoon subliem.


Voor het eerst verschenen op De Leesclub van Alles

Archeologie Magazine