Zaterdag, 11 april, 2020

Geschreven door: Haagmans, Tamara
Artikel door: Mourik, Paula van

De mooiste dag van je leven

Grappig, ontroerend en romantisch liefdesverhaal

De mooiste dag van je leven is een heerlijke feelgoodroman die je laat lachen maar ook een beetje laat huilen.

[Recensie] Hoofdpersoon in De mooiste dag van je leven is Krista. Zij werkt in een kringloopwinkel en vindt daar op een dag een hele mooie trouwjurk. Op aandringen van haar collega Marthe past ze de jurk en die zit als gegoten. Ondanks dat Krista geen vriend heeft, koopt  ze in een opwelling de jurk.  Krista vermoedt dat de jurk per ongeluk bij de kringloop terecht is gekomen. Ze besluit op onderzoek uit te gaan om de rechtmatige eigenaar te vinden.

Tamara Haagmans (1980) heeft met De mooiste dag van je leven een verhaal weten neer te zetten die niet alleen grappig, ontroerend en romantisch is, maar ook diepgang heeft door  thema’s als dood, schuld en verlies niet te schuwen.

Al snel komt Krista erachter dat Roy de eigenaar is van de jurk en dat het inderdaad niet de bedoeling was dat de jurk weg ging. Roy en Krista blijken het goed met elkaar te kunnen vinden. Heel goed zelfs. Maar zowel Roy als Krista hebben het nodige meegemaakt. En niet alleen zij, ook Marthe en Silvia, de eigenaresse van de kringloopwinkel, dragen ieder een geheim met zich mee.

Kookboeken Nieuws

Door de korte hoofdstukken leest het verhaal heel vlot. Ook de sprankelijke schrijfstijl van Haagmans draagt hieraan bij. Door middel van flashbacks komt de lezer erachter wat Roy, Krista en Silvia hebben meegemaakt.

Het eind van De mooiste dag van je leven is voorspelbaar, maar voor het zover is, vindt er eerst nog een schokkende gebeurtenis plaats die je als lezer niet ziet aankomen.

Een bijzonder leuk verhaal met als enig nadeel dat het snel uit is…

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles