Zaterdag, 18 januari, 2020

Geschreven door: Pfister, Marcus
Artikel door: Alem, Katelijne van

De mooiste vis van de zee

“Waarom geef je jouw glinsterschubben niet weg?”

De auteur en illustrator

[Recensie] Marcus Pfister is in Zwitserland geboren en heeft daar een  grafische opleiding aan de kunstacademie gevolgd. Hij werkt al een hele tijd als freelance illustrator. In 1992 brak Marcus door met De mooiste vis van de zee. Er zijn nu al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht en het boek is verschenen in ongeveer vijftig verschillende talen.

Verhaal

Met zijn glinsterschubben is Regenboog de mooiste vis van de zee. Maar hij is ook de eenzaamste. Totdat hij zijn schubben weggeeft en daardoor veel vriendjes krijgt!

Kookboeken Nieuws

Vrienden

Regenboog heeft mooie glinsterschubben maar geen vriendjes. De andere vissen willen ook graag glinsteren, Regenboog wil zijn schubjes niet afgeven. Op een gegeven moment komt hij erachter dat hij het ook heel fijn vindt vriendjes te hebben en geeft zijn schubjes af totdat hij er nog Ă©Ă©n over heeft.

Wie zijn jouw vriendjes en deel je weleens iets aan hen uit? Of krijg je weleens iets van je vrienden? Een mooi onderwerp om het samen over te hebben.

Zee

Dit mooie boek speelt zich af in zee, in de onderwaterwereld. Weet jij wat er allemaal leeft? Onder andere de inktvis komt aan bod in het boekje, misschien kun je nog meer dieren opzoeken. En er zelf tekeningen van maken!

Vormgeving

Een prettig dik kartonnen boek, zeer geschikt voor jonge kinderen. De kleuren zijn helder, sprekend en de illustraties komen zeer tot hun recht op de pagina’s. De glinsterende schubben zijn prachtig en heel  aantrekkelijk voor kinderen om naar te kijken! Iedereen wil wel zo’n mooi schubje. Ook de onderwaterwereld ziet er geweldig uit in dit boek, een parel!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles