Zaterdag, 21 september, 2019

Geschreven door: Agee, Jon
Recensie door: Groot, Denise de

De muur in het midden van het boek

Je wilt niet naar de andere kant van de muur. Of wel..?

[Recensie] “Er staat een muur in het midden van het boek.” Dat is een zin die centraal staat in het boek, vandaar dat het de titel is. Als je het boek opent, zie je in het midden ook een muur staan. De eerste vraag die in je op komt is natuurlijk: waarom staat die muur daar?

Al snel kom je er achter dat deze muur bedoeld is ter bescherming. In de loop van het verhaal kom je er achter waar de muur je tegen beschermt en aan welke kant je moet zijn.

Het boek Er staat een muur in het midden van het boek is mooi vormgegeven. Het is een prentenboek met een Ă  twee zinnen per bladzijde. Hierdoor is het boek makkelijk voor te lezen.

Doordat er maar Ă©Ă©n a twee zinnen per bladzijde zijn, heeft het boek ook weinig diepgang. Er gebeurt niet veel, en er zijn weinig gevoelens bij betrokken.

Bazarow

Het boek begint met een ridder die aan de linkerkant van de muur staat. Aan de andere kant staan allemaal gevaarlijke dieren. Hier wil je zeker niet bij in de buurt komen! Terwijl de ridder vertelt waarom de linkerkant zo veilig is, veranderen de kanten.

De linkerkant wordt steeds onveiliger… Is de rechterkant wel zo onveilig als het lijkt?

Dit boek leert kinderen dat een gevaarlijk monster, misschien wel niet zo gevaarlijk is als het lijkt.

Alhoewel je kunt zien dat er gevaarlijke dingen zijn aan beide kanten, is het geen spannend verhaal. De angst van de ridder wordt niet beschreven.

Kortom, een simpel verhaaltje dat je kunt voorlezen voor het slapen gaan.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles