Zaterdag, 16 mei, 2020

Geschreven door: Slegers, Liesbet
Artikel door: Alem, Katelijne van

De Paashaas en de kuikentjes

“Eindelijk waren alle paaseitjes versierd”

De auteur en illustrator

[Recensie]  Liesbet Slegers is geboren in 1975 en is grafisch vormgever en illustrator. Ze studeerde toegepaste grafiek en illustratie aan de Sint-Lucas Hogeschool in Antwerpen. Ze maakt kinderboeken voor baby’s, peuters en kleuters. De eenvoudige verhalen en felgekleurde tekeningen spreken jonge kinderen erg aan. Karel en Kaatje zijn de bekendste figuren. De boekjes over Karel en Kaatje weerspiegelen het leven van een nieuwsgierige, alles ontdekkende tweejarige. Deze boekjes zijn ondertussen wereldwijd bekend en worden vertaald in meer dan tien landen. In 2014 bestaat het figuurtje Karel vijftien jaar!

Verhaal

“De paashaas woont in een huisje in het bos, dicht bij zijn vriendjes mevrouw Vos, Vogel en Eekhoorn. Het is bijna Pasen en tijd om alle paaseitjes te versieren. Maar eerst hebben zijn vrienden even zijn hulp nodig. Is er daarna ook iemand die de paashaas helpt?”

ScĂšnes

Een vrolijk en warm prentenboek over de paashaas en zijn avonturen.
Voor eitjeszoekers en smulpaapjes vanaf 3 jaar.

Helpen

De paashaas helpt in dit boek al zijn vriendjes. Zo maakt hij bijvoorbeeld het gat in het nestje van Vogel, hij poetst het huisje van de Eekhoorn en past op de kuikens van de kip. Help jij je vrienden weleens en wat doe je dan om te helpen? Of help je papa en mama bijvoorbeeld met klusjes in huis?

Spelletjes

Wat gezellig dat er ook allemaal spelletjes in dit boek staan! Zo mag je zoeken wat er bij elkaar op de bladzijdes hoort, kun je een liedje leren, kun je de volgorde zoeken in de plaatjes hoe het kuikentje geboren wordt of de verschillen zoeken. Er is vanalles te vinden in dit boek!

Vormgeving

Een heel vrolijk en afwisselend boek! Erg leuk om in huis te hebben. Achterin het boek staat ook nog een stuk over de zieke Paashaas met oorontsteking, zeer waardevol voor kinderen om te lezen. Omdat er zoveel afwisselende dingen in dit boek staan, is het op veel momenten bruikbaar. Super om het liedje te leren of het versje te herhalen. De illustraties zijn een mix van technieken, de schilderskleuren zijn erg mooi en het gebreide patroontje op het vestje van de paashaas is spat van de pagina af!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles