"Ik heb altijd gedacht dat het Paradijs een soort bibliotheek zou zijn" - Jorge Luis Borges

De smaak van België

Zaterdag, 12 augustus, 2017

Geschreven door: Ruth van Waerebeek
Artikel door: Marco Louter

Een feestje maken van elke maaltijd

Geen land dat zoveel driesterrenrestaurants per inwoner telt als België, zelfs Frankrijk kan er niet aan tippen. Want wie weten er beter wat Bourgondisch tafelen inhoudt dan de Belgen?

De Belgische keuken kenmerkt zich door royale porties als in Duitsland en de kwaliteit van de Franse keuken. Streekgebonden seizoensgebonden ingrediënten staan er hoog in het vaandel: andijvie, witlof, mosselen, haring, witte asperges, spruitjes, mosterd, bier en natuurlijk chocolade – ze vormen samen de basis van de veelzijdige Belgische keuken.

In De smaak van België heeft chef-kok en kookboekenauteur Ruth Van Waerebeek de 250 beste recepten van de Belgische keuken bijeengebracht. Het boek bevat de bekende nationale gerechten als waterzooi, steak frites, hutsepot, stoemp en wafels. Ook de stoofgerechten ontbreken niet, langzaam gegaard in bier, Belgisch bier uiteraard – comfort food dat heerlijk smaakt in ons koude en natte klimaat.

Sfeervolle foto’s sieren dit prachtig vormgegeven boek, dat elke Bourgondiër doet watertanden. Zoals de Belgen zeggen: als we dan toch drie keer per dag moeten eten, waarom dan geen feestje maken van elke maaltijd!

Heaven

Eerder verschenen op kookboekenrecensies.nl


Laat hier je reactie achter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alleen inhoudelijke reacties die gaan over het besproken boek en/of de recensie worden geplaatst.