Zaterdag, 11 januari, 2020

Geschreven door: Westendorp, Fiep
Artikel door: Alem, Katelijne van

De speelboom van Fiep

ā€œDe dieren wachten stilletjes tot het weer lente wordtā€

De auteur en illustrator

[Recensie] Fiep Westendorp tekende al heel veel boeken. Generaties zijn met haar opgegroeid, iedereen kent Jip en Janneke en Pluk van de Petteflet. Ook de poezen Pim en Pom en Floddertje waren van Fieps hand. Nog steeds zijn haar illustraties een feest voor jong en oud. In 2004 is Fiep overleden en de rechten op haar tekeningen na aan de Fiep Westendorp Foundation. Informatie hierover is terug te vinden op de website www.fiepwestendorp.nl

Verhaal

De bomen in het bos en in de tuin zien er ieder seizoen anders uit. In de lente nestelen vogels in de boom en in de zomer kan je er fijn in spelen. Als de blaadjes vallen in de herfst, groeien er paddenstoelen onder de boom. Zal er sneeuw op de takken liggen in de winter?

Bazarow

Ontdek de vier seizoenen met dit vrolijke speelboek van Fiep Westendorp. De natuur was een favoriet thema van de bekende illustrator. Een groot deel van haar nagelaten werk bestaat uit prachtige tekeningen van bloemen, bomen en dieren.

Seizoenen

In dit boek zijn alle seizoenen terug te vinden. Het is een startpunt om het hier samen over te hebben, wat weet jij van de seizoenen? En welk seizoen vind je fijn?

Speelhoekje

Met dit boek kun je een mooi speelhoekje maken. Per seizoen zou je er wat spulletjes bij kunnen verzamelen en in de speelboom kunnen zetten. Of je legt er een kleedje bij, of hangt er wat figuurtjes bij op. Een mooi startpunt voor een gezellige speelhoek!

Vormgeving

Dit vrolijke pop-upboek kan volledig uitgevouwen worden tot een speelboek. Met twee mooie lintjes kun je het vervolgens weer opvouwen in boekvorm. De mooie figuren van Fiep zijn door de hele speelboom terug te vinden. In eenvoudige tekst kun je op de bodem van het geheel kenmerken over de seizoenen lezen. Deze staan in cirkels afgedrukt. In een derde cirkel wordt een mooi weetje verteld. Het geheel is gedrukt op stevig glanzend karton. Hierdoor is het ook mooi om als decoratie neer te zetten, in een boekenhoekje of bij seizoensspullen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles