Zaterdag, 26 september, 2020

Geschreven door: Kempen, Kelly van
Sorrentino, Flavia
Recensie door: Berg, Ramona van den

De Sterrensteen 1 - Het Boek der Veranderingen

Handleiding voor speurtochten

[Recensie] In dit eerste deel van De Sterrensteen serie maken we kennis met de bewoners van de Sterrensteen wat een spirituele praktijk is. Hier wonen Petronella en Ed samen met hun dochter Elfie. Elfie vindt het maar niks al dat spirituele gedoe. Maar de nieuwe overbuurjongen Mats is maar wat nieuwsgierig.

Vanaf het moment dat er een vreemde klant komt en aan Elfie vraagt of ze een oud boek wil bewaren voel je steeds meer spanning en mysterie in het verhaal vloeien. En wanneer er dan ook schimmige figuren rond de Sterrensteen hangen zit je helemaal in het verhaal. Elfie is een frisse jonge meid die wel houdt van op onderzoek uitgaan. Zij wil dan ook graag als ze later groot is journalist worden. Ze heeft een zelfgemaakt boek Handleiding voor Primeurtochten gemaakt. Deze handleiding komt in ieder hoofdstuk wel terug en geeft een handvat om op onderzoek uit te gaan. Ieder hoofdstuk begint met een mooie illustratie die bij het te lezen deel past.

Mooi gedaan! Verder begint ieder hoofdstuk met aandachtspunten vanuit Elfie en personen die je in de gaten moet houden. Dit vonden wij wel prettig want als je dan weer begint met lezen na een pauze ben je door de aandachtspunten weer terug in het verhaal. Ze zijn een soort van korte kleine samenvatting.

Leuk om te lezen dat Elfie in eerste instantie niets met overbuurjongen Mats te maken wil hebben maar dat deze twee het gaandeweg toch wel goed met elkaar kunnen vinden. Samen met Mats gaat Elfie op zoek naar de eigenaar van het boek dat ze van de vreemde klant gekregen heeft. En het is nog wel een hele tocht om deze puzzel tot een geheel te krijgen. Elfie komt in dit eerste deel over als een stoere, zelfverzekerde en heel nieuwsgierige jongedame. Die zeker in de smaak zal vallen bij de lezers waarvoor dit boek bedoeld is. Mats komt gaandeweg het verhaal in beeld. Het is een rustige jongen die veel vriendjes heeft en heel erg nieuwsgierig is. De ouders van Elfie worden neergezet als heerlijke ā€˜zweverigeā€™ mensen die over alles een eigen kijk op het leven hebben. Ze zien overal het heil in en maken van elke dag een feest.

Bazarow

Ook willen wij met jullie delen dat we helemaal verliefd zijn op de cover van dit boek. De kleurencombinatie die gebruikt is kunnen we enorm waarderen. Op de cover is een meisje te zien dat uit het raam kijkt van een groot huis. Aan de voorkant van het huis zie je allemaal bomen en planten staan.

We kunnen er niet genoeg van krijgen. Leuk om eens iets te lezen over spiritualiteit. Wij geven dit boek 5 sterren, omdat we het een lekker vlot verhaal vonden dat vol mysterie en spanning zat.

Voor het eerst verschenen op Perfecte Buren