Zaterdag, 21 september, 2019

Geschreven door: Dijkstra, Aron
Artikel door: Alem, Katelijne van

De verjaardag van de luiaard

“Een jaartje ouder worden,” zucht de olifant

De auteur

[Recensie] Caren Peeters komt uit een kunstzinnig gezin. Ze studeerde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, geneeskunde. MaarĀ ze trok zich het leed van de patiĆ«nten te veel aan, dus ze besloot verder af te zien van de studie. In die tijd verschenen haar eerste verhalen in bijvoorbeeld de serie Gabymedes bij Bruna Uitgevers. Ze heeft als docent informatica gewerkt en is product manager bij Nokia geweest.
Sinds 2006 werkt ze zelfstandig en is ze aangesloten bij schrijverscollectief Klare Taal.

De illustrator

Aron Dijkstra is schrijver en illustrator en geboren in Sneek. Hij tekende al van jongs af aan en vond het leuk verhaaltjes te verzinnen, die hij daarna met tekeningen tot leven bracht. Hij rondde in 2015 een studie illustratie af en debuteerde in 2016 als auteur en illustrator bij Clavis Uitgeverij met prentenboek Ā Ridder Roel de drakenvechter.

Technisch Weekblad

Verhaal

De luiaard is jarig!
Alle dieren komen bij hem op bezoek om het te vieren. Maar wat is jarig zijn eigenlijk?
En hoe verras je iemand die het liefst de hele dag slaapt?

Feest

In het boek vertellen alle dieren wat volgens hen bij jarig zijn past. Kaas en worst eten, bubbels drinken, een langzame dans dansen. Wat vind jij fijn om op je verjaardag te doen? Een heerlijk boek om erbij te pakken en met je kind te kletsen over jarig zijn.

Eekhoorn

De eekhoorn vertelt ons waar het werkelijk om gaat met jarig zijn. Misschien vergeten we dat soms een beetje, en het is natuurlijk ook heel belangrijk het zo te vieren dat het bij diegene past. Heel mooi stukje dat de eekhoorn ons vertelt en goed om bij stil te staan.

Vormgeving

Wat een heerlijke sfeer heeft boek, prachtige illustraties, zachte kleuren met mooie details. Ik vind het echt een feestje om in te mogen kijken.Ā  Het boek leest prettig voor, sommige paginaā€™s bevatten wat meer tekst maar door de zinnen zelf wat in te korten is dat ook prima voor te lezen. Het boek kan daarom lang gebruikt worden, is voor de wat oudere kinderen ook prima zelf te lezen. De verschillende dieren zijn allemaal prachtig weergegeven. Een aanrader!


Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles