Zaterdag, 9 oktober, 2021

Geschreven door: Barnes, Jennifer Lynn
Recensie door: Groot, Denise de

De verloren erfgenaam

Het mysterie rondom de familie Hawthrone is nog niet opgelost

[Recensie] De verloren erfgenaam is het spannende vervolg op De erfenis van Jennifer Lynn Barnes. Alhoewel ik niet helemaal overtuigd was na het lezen van deel 1, moest ik toch weten hoe het mysterie verder opgelost zou worden. Meestal is die nieuwsgierigheid een goed teken.

Net zoals in deel 1 heerst er een mysterieuze sfeer. Het verhaal begint ook precies waar De erfenis eindigt. Je moet deel 1 dan ook gelezen hebben en er nog wat van af weten. Omdat er best wat personages zijn, vond ik het best lastig om alles weer op te halen. Dit zorgde ervoor dat ik moeilijk in het verhaal kwam. De verloren erfgenaam bevat best veel kleine hoofdstukken. Dit zorgt er aan de ene kant voor dat het verhaal makkelijk wegleest, maar aan de andere kant zorgt dit er ook voor dat de personages zich onvoldoende ontwikkelen. Hierdoor blijft het verhaal een beetje oppervlakkig.

In de erfenis lees je dat Avery veel geld erft van, de voor haar onbekende, Tobias Hawthrone. Waarbij dat in deel 1 nog een beetje toeval leek, ontdekken Avery en Jameson dat het niks met toeval te maken heeft en dat de familie Hawthrone wat linkjes heeft met de familie van Avery. Avery en Jameson proberen uit te vinden hoe deze linkjes precies in elkaar zitten.

Het leuke wat ik aan deze serie vind, is dat er veel puzzels en plotwendingen inzitten. Dit heeft als effect dat je als lezer continue bezig bent met nadenken. Het voelt een beetje als een escaperoom in een boek.

Archeologie Magazine

Dit deel bevat wel iets minder puzzels dan deel 1, maar er zijn wel ontzettend veel gebeurtenissen en ontknopingen. Dit zorgt er een beetje voor dat het verhaal ongeloofwaardig wordt. 

Naast die mysterieuze sfeer, zijn er ook nog mensen die het op Avery gemunt hebben. Als je opeens veel geld hebt, ben je natuurlijk interessant voor de buitenwereld. Ook is niet iedereen het er mee eens dat Avery het verleden induikt. Wie heeft er wat te verbergen?

Ik ben blij met dit deel van het plot, omdat dit ook voor wat spanning zorgt. Er zit dus iets mysterieus in, iets spannends en daarnaast is er ook nog een beetje liefde te vinden. Er is namelijk ruimte gemaakt voor een love triangle tussen Avery, Jameson en Grayson. Dit neemt gelukkig niet het hele verhaal over, maar geeft toch wat luchtigs aan het verhaal.

Zoals je leest, ben ik heel tegenstrijdig in mijn recensie. Ik heb ook wat tegenstrijdige gevoelens bij dit boek. Ik vind het concept heel leuk en de schrijfstijl is ook fijn, maar toch heb ik best wel wat aan te merken. Ik ben wel nog heel benieuwd naar het laatste deel.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles