Zaterdag, 26 juni, 2021

Geschreven door: Berg, Michael
Recensie door: Bertens, Jeannie

De vermissing

Jubilerende auteur is weer helemaal op dreef in Parijs

[Recensie] Michael Berg zette zichzelf bij het grote publiek op de kaart met Nacht in Parijs waar hij in 2013 de Gouden Strop mee won. De vermissing is zijn tiende thriller, een jubileumthriller dus. Bovendien is er een weerzien met het hoofdpersonage uit Nacht in Parijs: journaliste Chantal Zwart.

Chantal Zwart is terugverhuisd naar Parijs, ze heeft een appartementsgebouw geërfd van haar oma en bewoont zelf een van die appartementen. Op haar scooter begeeft ze zich door Parijs op zoek naar opmerkelijk nieuws, ze werkt freelance. Met haar vader Hotze heeft ze goed contact, na het overlijden van haar moeder heeft het enige tijd geduurd eer hij weer een nieuwe relatie kreeg. Dat het haar beste vriendin Evelyne is, is voor haar wel een dingetje. Zelf heeft Chantal geen relatie.

Ze krijgt een ongewoon verzoek van de ouders van Ella Drukker. Ella was haar vriendin op de middelbare school maar na hun eindexamen heeft Chantal de vriendschap achter zich gelaten. Nu, twintig jaar later, blijkt dat Ella vermist is, ze is al tien jaar spoorloos. Af en toe laat ze nog iets van zich horen via prentbriefkaarten op verjaardagen en feestdagen. Maar sinds enige tijd is ook die stroom opgedroogd. Vooral Ella’s moeder is teneinde raad, ze smeekt Chantal om hulp temeer daar de politie niets wil ondernemen. Chantal twijfelt maar haar schuldgevoel over de verbroken vriendschap maakt dat ze tĂłch op onderzoek uitgaat. 

Hoe verder ze graaft, hoe groter haar schuldgevoel ten opzichte van Ella wordt. In haar jeugd heeft Ella dingen meegemaakt die ze aan niemand heeft durven vertellen, ook niet aan haar vriendin. 

Yoga Magazine

Michael Berg is weer helemaal op dreef in De vermissing. Het is een spannende thriller met een prima plot en een superspannende ontknoping. Chantal Zwart is een onverschrokken jongedame met het hart op de juiste plaats, ze laat zich niet afschrikken en is vindingrijk in haar onderzoeksmethoden. 

Eerder verschenen op Perfecte Buren