Zaterdag, 7 september, 2019

Geschreven door: Kuijk, Ludwina van
Recensie door: Groot, Denise de

De zaak van het verdachte ei

De hoogste tijd om nog even naar Zwenkie te gaan

[Recensie] Rob wil graag een huisdier. Geen hond, geen kat, nee hij wil een baardagame. Elke dag is hij samen met zijn vriend te vinden bij dierenwinkel Zwenkie. Henri vindt het maar saai. Totdat Rob op een dag wel iets heel verdachts ziet…

Dit boek gaat over baardagamen. Leuk en verrassend om een keertje over deze hagedissensoort een verhaal te lezen. Op de kaft zie je dan ook drie baardagamen. Als lezer snap je waarom Rob een baardagame wil.

Rob is ontzettend gemotiveerd en spaart dan ook zelf voor dit huisdier, maar vanwege de hoge kosten moeten zijn ouders wel bijleggen. Daar begint het eerste probleem.

Het is een herkenbaar probleem voor kinderen. Zelf sparen voor de spullen die je wil kopen. Rob doet allerlei klusjes om het geld bij elkaar te krijgen.

Geschiedenis Magazine

Rob is zo enthousiast dat hij op een dag een baardagame optilt en eieren ziet liggen. Niets vreemds, behalve dat Ă©Ă©n ei er wel heel verdacht uitziet. Rob verandert meteen in een detective en dwingt Henri en Eline, hun nieuwe vriendin, om een onderzoek te starten. Tot hun grote schrik komen ze in aanraking met een criminele bende..

De spanning in het boek wordt goed opgebouwd. Je weet precies welk persoon niet deugt en je voelt het gevaar en de spanning in het boek. Als lezer wil je doorlezen om te weten of het goed afloopt.

Dit boek kunnen kinderen zelf lezen vanaf 9 jaar. Het boek is ook geschikt als voorleesboek.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles