Zaterdag, 19 oktober, 2019

Geschreven door: Fearnley, Jan
Artikel door: Alem, Katelijne van

De zeven kersttruitjes

Vogeltje geeft Konijn zijn blauwe truitje

De auteur en illustrator

[Recensie] Jan Fearnley is schrijver en illustrator van kinderboeken. Ze maakte onder andere Mr. Wolf’s pancakes en Edgar and the Sausage Inspector . Een aantal van haar boeken zijn vertaald. Ze woont en werkt in Frankrijk met haar man en een aantal dieren.

Verhaal

Hereditas Nexus

Vogeltje heeft al zijn warme truitjes aan zijn vrienden gegeven. Wat lief!
Maar dan is het kerstavond.
Vogeltje is alleen en heeft het koud


Kerstmis

In dit boek leven we naar kerstmis toe. Een ideaal boek om in die periode voor te lezen of te laten lezen en samen te praten over Kerstmis. Vier jij kerstmis en op welke manier? En wat vieren we met Kerstmis precies?

Geven

Vogeltje geeft aan alle dieren die hij tegenkomt en het koud hebben een truitje. De kerstman vertelt later dat dit echt bij de kerstgedachte hoort. Weet jij wat een kerstgedachte is? En geef jij weleens iets aan anderen? Een mooi onderwerp om als thema te gebruiken met een groep kinderen of in je eigen gezin.

Vormgeving

Een mooi uitgewerkt prentenboek. De tekeningen zijn lieflijk en prachtig neergezet, net als vogeltje wil je graag de dieren die het koud hebben helpen. Op de laatste pagina komen alle dieren uit het verhaal weer terug. Op de kaft glinstert het zilver, het hele boek straalt de kerstsfeer en de maand december uit. Het verhaal is goed te volgen en prettig om voor te lezen. Ook leren de kinderen nog een stukje tellen, omdat het gaat om zeven kersttruitjes. Ik vind dit boek zeker een aanrader voor de mooie decembermaand, het verhaal is prachtig vertaald door Mariella Manfré.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles