Zaterdag, 16 januari, 2021

Geschreven door: Yonezu, Yusuke
Artikel door: Alem, Katelijne van

Delen!

“Nu smullen we met elkaar” 

De auteur en illustrator

[Recensie]  Yusuke Yonezu is in 1982 geboren in Tokyo (Japan) als de oudste van drie kinderen. Hij hield van tekenen en van origami. Hij heeft de modevakschool gedaan, zodat hij later zijn vader zou kunnen helpen bij het ontwerpen van schoenen. Zijn vrienden moedigden hem aan kinderboeken te gaan maken. Illustreren is voor hem een manier om zijn gedachten te kunnen uiten. Hij woont nu met zijn vrouw in Yokohama. Dag-Dag Speentje is zijn debuut.

Verhaal 

Wat doe je als jij en je vriendje allebei dat ene koekje willen eten?
Leer hoe leuk delen is met dit grappige kartonboek.

Foodlog

Delen

Deel jij weleens iets met een vriendje of met iemand van je familie? En hoe deel je dit dan? Misschien wel zoals in dit boekje, allebei een deeltje! Samen kun je het hebben over hoe je kunt delen en wat je graag zou willen delen. En natuurlijk over hoe moeilijk het soms is om te delen en dat je het soms ook gewoon niet wilt!

Zoektocht

Dit boek kan inspireren op zoek te gaan naar spullen in huis om te delen. Wat kun je bijvoorbeeld in de koelkast of kelder vinden om te delen en hoe deel je dit? Kun je het uit elkaar halen of moet je het snijden? Een leerzame zoektocht zal het zeker worden!

Vormgeving  

Stevig en mooi vormgegeven kartonnen boek. De pagina’s kunnen tegen een stootje en hebben afgeronde hoeken. Op de kaft kun je al een deel van de vis voelen en is een deel uitgestanst, net zoals op alle dubbele pagina’s. Dit geeft het boek een extra dimensie en maakt het zichtbaar dat de etenswaren en de hand van de moeder uit 2 delen kunnen bestaan.

De illustraties zijn vrolijk en speels en zeer passend bij het jonge kind. Het is goed te zien wanneer de dieren en kinderen wel of niet blij zijn. Er worden mooie bijvoeglijk naamwoorden gebruikt, zoals glibberige vis of stinkende kaas.

Dit boekje is goed te gebruiken om spelenderwijs te leren delen.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles