Zaterdag, 7 september, 2019

Geschreven door: Onbekend
Recensie door: Bijlsma, Marlene

Detox Kitchen Vegatables

Geen detox te bekennen

[Recensie] Detox Kitchen Groenten – soms zet een titel je op het verkeerde been. Zo ook de titel van dit boek. Vanuit een voedingskundig oogpunt heeft een lichaam een prima detox orgaan; namelijk de lever die iedere dag hard werkt om ons gezond te houden.
Maar Detox Kitchen blijkt een Engelse onderneming te zijn met deli’s waar je ontbijt, luncht of je diner mee naar huis neemt. Op die manier maken ze gezond eten makkelijk aldus hun missie. En ja, dat eten is zuivelvrij, gluten- en tarwevrij. En ja, ze leveren ook detox pakketten, maar daar gaat Detox Kitchen Groenten niet over.

De Detox Kitchen deli’s zitten alleen in Londen dus wij zullen zelf de keuken in moeten om de recepten van Lily Simpson te maken. Dat is echter geen straf met zo’n 150 groene recepten. In totaal passeren 33 groenten de revue en worden in het zonnetje gezet. Neem nou doperwten, die nederige groene bolletjes – vaak uit de diepvries- verdienen de hoofdrol. Bijvoorbeeld in een lentepasta samen met tuinbonen en citroen of als doperwtensoep.

Asperges vinden hun weg in een asperge-sjalottentaart (Lily gebruikt wel eieren in haar recepten). Met rabarber maak je een frisse granita die je matcht met romig bananenijs. Radijs smaakt geroosterd heel anders dan rauw, van broccoli maak je ‘brood’ en bloemkool frituur je in een beslag. Je leest het al, de gerechten zijn verrassend anders dan gaar gekookte groenten uit het water.

Naast bekenden als pompoen en zoete aardappel, bevat Detox Kitchen Groenten ook wat minder bekende (en afhankelijk van waar je woont ook minder goed verkrijgbare) soorten. Heb je je net als ik altijd al afgevraagd hoe je okra lekker kunt klaarmaken of wil je wel eens wat anders doen met aardpeer dan pureren? Detox Kitchen Groenten geeft je ideeën te over. Echt moeilijk klaar te maken is het niet, hoewel je soms wel even de tijd moet nemen. Goed het recept doorlezen is het advies, want de calorieën per portie staan wel vermeld maar de (voor)bereidingstijd niet.

TijdvoorTijdschriften

Al met al een verrassend boek vol vega groentegerechten, waarbij je desgewenst de zuivel- en glutenvervangers kunt omwisselen voor hun origineel.

Eerder verschenen op Kookboekennieuws.nl