Zaterdag, 7 september, 2019

Geschreven door: Davies, Benji
Artikel door: Alem, Katelijne van

Donderkopje

Soms heeft een groot verhaal een heel klein beginnetje…

De auteur en illustrator

[Recensie] Benji Davies is een prentenboekenmaker en werd bekend met onder andere De kleine Walvis (Prentenboek van het jaar 2017) en Het eiland van opa. In Nederland en Vlaanderen zijn inmiddels meer dan 120.000 exemplaren verkocht van zijn werk. Benji  is naast illustrator ook animatieregisseur, zijn werk wordt in 22 landen uitgegeven.

Verhaal

Donderkopje is een kikker. Nou ja, bijna dan. Ze is nog klein. Veel kleiner dan haar broertjes en zusjes. Ze is zo klein dat ze twee keer zo snel moet zwemmen om de anderen bij te houden, en ook om uit de buurt van Dikke Blub te blijven. Als haar broertjes en zusjes een voor een verdwijnen, vraagt Donderkopje zich af wat er met hen is gebeurd en waarom zij als enige is achtergebleven…

Schrijven Magazine

Opgroeien

Een centraal thema in dit boek is opgroeien, erg mooi uitgewerkt in de wereld van de kikker. Donderkopje heeft natuurlijk heel veel broertjes en zusjes, met kinderen kan erover gesproken worden of ze zelf ook een broertje of zusje hebben. En speel je veel met ze? Wat doe je allemaal samen.

Spannend

Zo klein als ze zijn, worden de kikkervisjes al gewaarschuwd voor Dikke Blub. Dit is een spannend stuk in het boek, komen ze Dikke Blub tegen en wat zal hij doen? Uiteindelijk heeft Donderkopje veel tijd nodig om op te groeien en verdwijnen zijn broertjes en zusjes, Donderkopje is bang dat dat door Dikke Blub komt. Maar wanneer dat uiteindelijk gebeurd, zorgt dat juist voor een stukje verder groeien, heel mooi getekend en verwoord.

Vormgeving

De illustraties van Benji zijn ontzettend mooi. Je zit direct in het boek en wordt in de pagina‚Äôs getrokken als het ware. En we krijgen een mooie kijk op de wereld van de kikkervisjes. De schutbladen en de kaft zijn prachtig vormgegeven. Een hartverwarmend boek waarin de emoties heel mooi ge√Įllustreerd worden.

‚ÄĒ
Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles