Zaterdag, 30 november, 2019

Geschreven door: Asch-Yasuda, Susannah van
Artikel door: Alem, Katelijne van

Door het jaar heen

ā€œKerst klinkt zacht van stille nachtā€

De auteur

[Recensie] Susannah van Asch-Yasuda is geboren in 1981 en runde Kinderopvang Rozemarijntje. Ze is afgestudeerd als leerkracht en verbonden aan de Vrije School. Ze bouwen met hun gezin in Zutphen een klein paradijsje op aarde.

De illustrator

Sarah Laidlaw woont in de Yarra Valley, Victoria, Australiƫ met haar man en kinderen. De inspiratie komt veel van eigen ervaringen met haar gezinsleven door de jaren heen. Dit zijn met name vakanties, festivals en wandelingen in de lentezon.
Door middel van haar illustraties hoopt Sarah haar geloof te delen in het belang van het vinden van schoonheid en betekenis in de eenvoudige dingen in het leven.

Hereditas Nexus

Verhaal

Beleef de seizoenen met ons mee; bloemen zaaien in de lente, een zomerse dag aan het strand, spelen met herfstbladeren en het versieren van de kerstboom.

In warme en zacht getinte illustraties vertelt Sarah Laidlaw een verhaal over de wisseling van de seizoenen en over het samenzijn met familie door het jaar heen.

Seizoenen

Wat is jouw lievelingsseizoen? In dit boekje kun je daar de illustratie bij zoeken en het samen hebben over waar je allemaal aan denkt bij dat seizoen. Het kan nog veel verder uitgebreid worden door er plaatjes bij te zoeken, te praten over wat je kunt vieren in het seizoen en wat je leuk en minder leuk vindt in de zomer, lente, herfst en winter.

Natuur

In dit boek is veel natuur terug te zien, heerlijk om te genieten van de natuur in de verschillende seizoenen. Leuk om te praten over wat je buiten ziet veranderen en waar je per seizoen in de natuur naar op zoek kunt gaan.

Vormgeving

Een fijn kartonnen boek, dat stevig is en tegen een stootje kan. De tekstjes zijn kort en op rijm, prettig om voor te kunnen lezen. Al vanaf jonge leeftijd is dit boekje heel fijn om voor te lezen en te bekijken. De illustraties zijn warm, sfeervol en kleurrijk. Kindjes kunnen er dingen in aanwijzen en zullen van alles herkennen uit hun omgeving. Een aanrader!

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles