Zaterdag, 7 september, 2019

Geschreven door: Kove, Torill
Artikel door: Alem, Katelijne van

Draden

Soms heeft een groot verhaal een heel klein beginnetjeā€¦

De auteur en illustrator

[Recensie] Torill Kove is in Noorwegen geboren en een Canadese filmregisseur en -animator. Ze won de 2007 Academy Award voor Animated Short Film voor de film The Danish Poet, gecoproduceerd door Mikrofilm AS uit Noorwegen en de National Film Board of Canada

Verhaal

Alle mensen zijn ergens naar op zoek: naar vriendschap, naar avontuurā€¦ Of naar iemand om van te houden of voor te zorgen. De vrouw in dit boek volgt een rode draad en vindt een kindje. Het kind groeit op en vindt haar eigen draden. Maar ze blijven voor altijd met elkaar verbonden.

Foodlog

Opgroeien

Draden gaat over het liefdevol grootbrengen van een kindje, dat steeds een stukje meer van de wereld gaat zien. Als ouders/verzorgers ben je verantwoordelijk voor het aan de hand meenemen van een kindje en de wereld steeds wat meer te verbreden, aldus wat in het boek eigenlijk een beetje geĆÆllustreerd en verwoord wordt. Niet geheel zeker is in dit boek of het kindje een biologisch kindje is of niet, maar het gaat er met name om wat nou een gezin een gezin maakt. Ook gaat het in dit boek om een Ć©Ć©n-oudergezin, wat het een fijn boek om voor te lezen kan maken voor gezinnen met Ć©Ć©n ouder.

Nadenken

Dit boek zet aan tot het nadenken over wat nu werkelijk belangrijk is in het leven. Een perfect boek om met kinderen te kunnen praten over het leven en onvoorwaardelijke liefde. Een soort universeel verhaal over liefde, groei, afhankelijkheid en onafhankelijkheid. Het volgt het leven van baby tot volwassenheid.

Vormgeving

Een mooi boek op a4-formaat. De tekenstijl is wat grafisch en door zijn eenvoud erg prettig om naar te kijken. Heerlijk fris kleurgebruik. Dit prentenboek is leuk voor volwassenen en kinderen, eigenlijk wel meer gericht op volwassenen en ouders. Voor kinderen vanaf 8 jaar ook geschikt om voor te lezen en om onderwerpen rondom gezin, opgroeien en onvoorwaardelijke liefde te bespreken.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles