Zaterdag, 21 september, 2019

Geschreven door: Prasadam-Halls, Smriti
Artikel door: Alem, Katelijne van

Dubbel in de tuin

Rupsen houden van kauwen, knabbelen, knagen en knauwen. Je ziet het aan de blaadjes, alles heeft rupsengaatjes!

De auteur

[Recensie] Smriti Prasadam-Halls is geboren in India en verhuisde als peuter naar Engeland. Ze heeft geschiedenis gestudeerd en ook Engels. In 2012 begon ze met het schrijven van boeken, inmiddels zijn deze al in 25 talen verschenen.

De illustrator

Lorna Scobie is hoofdvormgever en illustrator bij Macmillan Childrenā€™s Books. Ze heeft veel opdrachten. Bij Lemniscaat verschenen meerdere geĆÆllustreerde boeken van haar.

TijdvoorTijdschriften

Verhaal

Ontdek een wereld van planten en bloemen, waar vlinders fladderen en bijen zoemen.
Til de flapjes op en zoek alle dubbelen in dit boek.

Til twee flapjes tegelijk op en vind de dubbele. Maar pas op, laat je niet voor de gek houden door de vreemde eend in de bijt op elke pagina!

Tuin

Op iedere dubbele pagina vind je andere insecten die je kunt vinden in de tuin. Wat zit er verstopt achter de flapjes? We vinden bijvoorbeeld bijen, slakken en sprinkhanen. Wat zie jij bij jou in de tuin of op het balkon? Een heerlijke zoektocht met gebruik van dit mooie boek.

Spelletjes

In dit boekje mag je zoeken naar slakken, rupsen, kevers, vlinders, sprinkhanen en bijen. Met het rijmpje erbij wordt dit een heerlijk spelletje. Misschien kun je naar aanleiding van dit boek nog wel meer rijmpjes en spelletjes maken?

Vormgeving

Een stevig kartonboek met fijne flappen. De tekeningen zijn mooi en kleurrijk, kinderen willen graag aan de slag met dit boekje. Het spelelement memory is geweldig, spelenderwijs leren de kinderen goed kijken naar alles wat er in de tuin aanwezig kan zijn. De tekst staat op rijm en is fijn om voor te lezen. Ook staan er tussendoor kleine vragen, waardoor kinderen leren zoeken en tellen. Een leerrijk boek, al geschikt vanaf jonge leeftijd. Erg fijn om in huis te hebben.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles