Zaterdag, 11 juli, 2020

Geschreven door: Ommen, Sylvia, van
Artikel door: Alem, Katelijne van

Een ijsje

 â€œVoor ons! Wij delen het met z’n allen”

De auteur en illustrator

[Recensie]  Sylvia van Ommen is auteur en illustrator en bekend vanwege haar blog Os en Jo. Met weinig woorden verteld ze vaak een hilarisch verhaal, haar beeldschone illustraties zijn altijd raak.

Verhaal

Iedereen vindt dat hij dat lekkere ijsje zou moeten krijgen. Maar wie verdient het ijsje het meest?
De hond is heel erg braaf geweest. Maar de aap kan wel een heel bijzonder kunstje. Het varken is net in bad geweest en verdient wel een beloning. De kikker heeft het veel te warm en de geit heeft ontzettend honger. Dus wie krijgt dat overheerlijke ijsje?

Technisch Weekblad

IJsjes

Hou jij ook zo van ijsjes als de dieren in het boek? En waarom zou jij een ijsje verdienen? Misschien kun je eens bij jullie in de vriezer kijken of zelf lekkere ijsjes maken! Leuk om samen met je ouders of je vrienden te doen!

Delen

In dit boek heeft iedereen een reden om het ijsje te verdienen. Wat vind jij de beste reden, of vind je dat iedereen wel een ijsje mag? Deel jij ook weleens iets met iemand of vraag je soms om een stukje van iets? Daar speelt dit boek op een mooie manier op in!

Vormgeving

Geweldig grappig boekje, met steeds een net iets andere wending. De zinnen zijn eenvoudig en kort en goed voor te lezen. Hele leuke illustraties per dubbele pagina (met een enkele uitzondering) houden het boek fijn overzichtelijk voor het jonge kind. Een feestje om voor te mogen lezen, met name in de zomer! Het formaat van het boekje is prettig, goed vast te houden ook voor jonge kinderen. De kaft met allerlei soorten pootjes is al ontzettend leuk, met in het midden een uitgestanst ijsje!

Verder is het erg leuk dat er veel verschillende dieren zijn gekozen. Ook wat onbekendere dieren, waardoor het voor kleuters ook heel leuk is dit boek te lezen. Zij kunnen ook proberen de pootjes op de kaft te combineren met het dier in het boek. Er zitten allerlei grapjes in het boek verwerkt die kleuters aan zullen spreken.

Voor het eerst gepubliceerd op De Leesclub van Alles